Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Шест са доброволните формирования в област Видин

13.09.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Доброволни формирования функционират в общините Белоградчик, Ново село, Брегово, Грамада, Кула и Чупрене.

Регионални новини Видин

Шест са доброволните формирования в област Видин, съобщи Стилян Пешев, началник сектор «Планиране, преванитвна дейност и контрол» в Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението», предаде агенция "Фокус". Доброволни формирования функционират в общините Белоградчик, Ново село, Брегово, Грамада, Кула и Чупрене. „Амбицията ни е до 2017 година да спомогнем за създаването на доброволни формирования във всички 11 общини от област Видин, а тези, които вече съществуват, да могат да осъществяват самостоятелни действия със собствена пожарна техника”, каза Стилян Пешев. Той добави, че на местата, където има малки пожарни служби, доброволните формирования ще могат да подпомагат професионалистите чрез съвместни дежурства.

От началото на 2014 година екипите на РДПБЗН-Видин са участвали в 552 спасителни операции, информира Стилян Пешев. Той уточни, че това са преди всичко операции по отводняване на наводнени помещения, отстраняване на опасни предмети - дървета и конструкции, изграждане на временни диги, почистване на преливници на язовири, евакуиране на хора и животни. Аварийно-спасителни действия са проведени след катастрофи и други произшествия. За сравнение през 2013 година тези дейности са били с 410 по-малко. Това се дължи на обилните валежи и настъпилите аварийни и бедствени ситуации през цялата година, обясни Стилян Пешев.

Пожарите от началото на годината досега в област Видин са 220, от които 79 са с нанесени материални загуби. Дъждовната пролет и лято допринесоха за възникването на повече от два пъти по-малък брой пожари в сравнение с 2013 година, добави Стилян Пешев.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.