Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Приета е заповед с мерките срещу болестта „син език” в област Видин

29.08.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

д-р Цветан Топчиев, директор на ОДБХ-Видин, разясни конкретните причини за болестта и начина на заразяване.

Регионални новини Видин

Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания – Видин проведе заседание във връзка с неблагоприятното развитие на епизоотична обстановка в резултат на констатирани огнища на болестта „син език” по преживните животни на територията на страната, предаде агенция “Фокус”. На заседанието д-р Цветан Топчиев, директор на ОДБХ-Видин, разясни конкретните причини за болестта и начина на заразяване, както и протичането на самото боледуване на животните. Беше представен проект на заповед на областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов с цел подобряване на организацията и изпълнението на мерките за контрол при проява и разпространение на болестта “син език” по преживните животни в област Видин.

Заповедта с мерките беше приета и се очаква до края на деня тя да бъде изпратена до всички заинтересовани лица, както и да кметовете на общини в област Видин. „В продължение на 15 години на територията на област Видин ежемесечно от месец март до месец ноември се изпълнява програма за надзор в сентинелни зони. Взимат се кръвни проби от преживни животни за наблюдаване на болестта „син език”. През всичките години досега няма нито една положителна проба, която да покаже, че има наличие на заболяването”, обясни на заседанието д-р Валери Велков, началник отдел „Здравеопазване на животните” в ОДБХ-Видин.

По думите му мерките продължават, като ще бъдат подсигурени още две зони, от които ще се взимат кръвни проби. Досега в Северозападна България не е констатирано заболяването.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.