Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Общината сключи договора за ремонт на надлеза при бул. „Панония“

22.08.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Години наред продължи историята с ремонта на това ключово съоръжение.

Регионални новини Видин

Подписите си под договора за обществената поръчка с предмет „Основен ремонт на надлез над ж.п. линия по бул. „Панония” - гр. Видин” сложиха инж. Добромир Дилов – за кмет на Община Видин и инж. Христо Василев - управител на „Мостремонт 97” ООД – гр. София. „Днес сме тук, за да поставим началото на дългоочакваното от всички граждани на Видин възстановяване на една от най-важните пътни връзки – надлеза над ж.п. линията по бул. „Панония”. Всички знаят каква е продължилата години наред история с ремонта на това ключово съоръжение. Независимо от спънките, които възникнаха пред Община Видин във връзка с обществената поръчка за избор на изпълнител на обекта, вече достигнахме до нейното реализиране” – каза инж. Дилов. Той поясни, че общината е кандидатствала с проект по Публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, в резултат на което й бяха отпуснати 2 704 277 лева.

„Преди да подпишем договора бих искал да кажа, че ще направим всичко възможно преди зимата видинчани да се движат и по двете платна на надлеза. Надявам се работата да започне още другата седмица” – заяви пред медиите управителят на фирмата-изпълнител. Инж. Василев поясни, че движението ще бъде затваряно поетапно, т.е. първо едната лента, а след това другата, поради натоварения трафик в този участък. Срокът за изпълнението на ремонтните дейности е 112 дни, който започва да тече от откриването на строителната площадка с подписването на Акт №2. Припомняме, че в началото на месец февруари тази година стана ясно, че по програмата на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите” за Видин одобрените проекти са два - основен ремонт на надлеза и основен ремонт на Природоматематическата гимназия „Екзарх Антим І“.

На подписването на договора за ключовия инфраструктурен обект присъства и кметът на Видин Герго Гергов, който коментира последните събития така: „Обмисляме и в най-скоро време ще внесем иск за отмяна на временната мярка, наложена от Софийския апелативен съд и за възстановяването ми на длъжност. Най-важното в момента е прокуратурата час по-скоро да си свърши работата, защото това е единственият възможен начин истината да излезе наяве. В противен случай, аз лично ще продължа да нося негатива от създалата се ситуация, която към настоящия момент води до оклеветяване на името ми. Не желая да останат каквито и да е съмнения относно правилността и законността на предприетите от мен управленски решения, при които съм се водил единствено и само от обществения интерес. В настоящия момент най-важно е решението на съда да не доведе до дестабилизация на дейността на общината и към това са насочени усилията на моя екип. Изпълняваме нелека управленска програма, част от която е и днешното събитие и независимо от създалото се положение работата трябва да продължи, за да усети видинската общественост ефекта от нашите управленски усилия. Не се притеснявам по никакъв начин от фактите и обстоятелствата, довели до сегашната ситуация. Притеснява ме това, че всяко забавяне в установяването на истината генерира ненужно обществено напрежение, което е неприемливо и недопустимо.“

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.