Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Конкурс „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“

20.06.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Възстановяване на плаването на „ракетите“ по Дунав предвижда проект.

Регионални новини Видин

Възстановяване на пътническия транспорт по река Дунав – от Видин до Силистра, чрез закупуването на два кораба на подводни криле (известни като „ракети“, „комети“ или „метеори“). Това предвижда проектът на осемнадесетгодишния Цветомир Нинков от Видин – „Дунавски вълни на развитието“, който победи в регионалния кръг на конкурса на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика - „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Проектното предложение, разписано по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., цели и изграждане на Телекомуникационна инфраструктура на речната информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС - с цел хармонизиране на информационните услуги за поддържане на управлението на трафика и транспорта по вътрешните водни пътища (като член на Европейския съюз България има задължението да изгради RIS система).

При реализация на проекта на Цветомир Нинков, не само биха се осигурили 50 работни места, но и Северозападния регион би се отворил към вътрешността на страната и би се приложила печелившата формула на 3-те „Т”: транспорт + туризъм + търговия. За изпълнението на „Дунавски вълни на развитието“ в проектното предложение са заложени 4 079 400 лв. Днес, на среща с медии, ученици и педагози, победителят в конкурса Цветомир Нинков получи електронен четец. Заедно с наградата управителят на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) Мариела Савкова пожела със средства от СКФ проекта на Цветомир да се реализира в рамките на изпълнението на Дунавската стратегия. Грамота и поощрителна награда получи и Зорница Илиева, чийто проект бе класиран на място. Цветомир Нинков презентира пред присъстващите своя проект. Той благодари за подкрепата на своите учители (младежът е ученик в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров-Видин) и съученици и сподели, че идеята му би довела до това младите хора да остават във Видин и региона да се възроди икономически.

На 30 юни 2014 г., на специална церемония в Министерския съвет, ще бъде обявен победителят на национално ниво в конкурса на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика - „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Екипът на ОИЦ-Видин и всички присъстващи на днешната среща пожелаха на Цветомир Нинков успех.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.