Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Една година от откриването на моста при Видин – Калафат

14.06.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов се срещнаха с работещите на граничния пункт на Дунав мост 2.

Регионални новини Видин

За една година през Дунав мост 2 са преминали половин милион моторни превозни средства, което е с 30 на сто над прогнозирания трафик. Работните места, които съоръжението генерира пряко и косвените ползи за видинската и националната икономика надминават и най-смелите прогнози от времето, когато е проектиран моста. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков днес по повод една година от официалното откриване и пускане в експлоатация на Дунав мост 2. Михаил Миков и областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов се срещнаха с работещите на граничния пункт и ръководството на дружеството – оператор на моста.

„Благодарение на големите усилия на Гранична полиция, митниците и работещите, Дунав мост 2 е първенец по разкриване на контрабанда, наркотици и антики”, подчерта Михаил Миков, като посочи, че само през последния месец са разкрити няколко случая.

Председателят на Народното събрание подчерта необходимостта от подобряването на пътната инфраструктура към Дунав мост 2. „Както Румъния инвестира 50 млн. лв. в отсечката Крайова – Калафат, така и ние трябва спешно да развием на българска територия коридор № 4, свързващ Северна и Средна Европа с южната й част”, каза г-н Миков. Той съобщи, че до месец ще започне строителството на обходния път Димово – Ружинци. Участъкът е важна транспортна връзка по Е 79 с Дунав мост 2. „Осигурени са средства. Процедурите са извършени. Проблемът е, че това се прави след пускането на моста, а трябваше паралелно с неговото изграждане, в изпълнение на споразумението всяка от страните да отстрани тесните места на пътищата" , припомни Михаил Миков, като добави, че при ускорените темпове на работа сега, ще се постигнат очакваните по-добри резултати.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.