Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Ремонтират читалището в Ново село с половин милион

13.06.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Започна обновяването на читалището в Ново село с половин милион лева от Публичната инвестиционна програма на правителството.

Регионални новини Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и кметът на община Ново село Георги Стоенелов дадоха старт на строително - ремонтните дейности на 10 юни. Читалище „Земеделец 1874 г.” в с. Ново село ще бъде изцяло обновено с инвестиция от 462 086 лева, осигурена по програмата на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Символичен старт на строително-ремонтните дейности дадоха областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и кметът на община Ново село Георги Стоенелов днес, на церемония с водосвет пред сградата на читалището – паметник в дунавското село. „Това е основен ремонт на читалищната сграда, който се прави за първи път от 60 години насам. Срокът за изпълнението на обекта е 90 дни. Надявам се, че на 1 ноември тази година ще можем заедно да отбележим 140-годишнината на читалището в обновена сграда”, каза Георги Стоенелов пред събралите се на площада представители на общинската администрация, жители и гости на Ново село.

„Днес даваме старт на един дълго отлаган проект с важно културно значение за община Ново село. Той ще бъде реализиран, благодарение на българското правителство, което за първи път отдели от държавния бюджет 500 милиона лева за инвестиции в регионите и общините”, подчерта областният управител на Видин. Инж. Кръстьо Спасов поздрави общинското ръководство на Ново село за навременното стартиране на проекта и за активната работа на местната администрация по национални и европейски програми. Областният управител напомни, че днес изтича срокът за избор на изпълнители на обектите, които се финансират от Публичната инвестиционна програма. „Всички общини в област Видин са провели успешно процедурите по Закона за обществените поръчки”, каза областният управител, като изрази увереност, че нито една община в региона няма да загуби средствата, осигурени от правителството в подкрепа на собствените им инвестиционни проекти. Проектът за основен ремонт на читалище „Земеделец – 1874” включва ремонт на покрива, подмяна вътрешните подови настилки и врати, освежаване на стените, поставяне на нова дограма, топлоизолация, възстановяване на тротоарите и оформяне на зелените площи около сградата.

Сградата на читалището – паметник в с. Ново село е проектирана от арх. Илия Попов (1875-1952 г.), който е автор и на часовниковата кула на местната църква „Св. Никола” и един от архитектите на забележителната сграда на Министерството на земеделието и храните в столицата. Роденият в Ново село именит архитект, заедно с видния български диригент и педагог Софрони Ангелов, са сред основните дарители и общественици, спомогнали за създаването и развитието на читалище „Земеделец”. Обновяването на читалището в Ново село е шестият проект, който стартира в област Видин по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. В с. Бойница се извършва реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на стойност 1 милион лева. Община Брегово даде ход на два свои проекта – „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на с. Делейна”, на стойност 252 979 лева, и „Рехабилитация на съществуващ общински път VID-1030/II-12 Иново, Брегово-Тияновци-Делейна”, на стойност 350 000 лева. Община Кула стартира проекта си за ремонт и модернизация на панаира за 250 000 лева, а община Белоградчик – за монтаж на пречиствателно съоръжение за питейни води в града под скалите, в което ще бъдат вложени 252 000 лева. Общо 16 проекта на стойност 13 048 243 лева предстои да се реализират в област Видин по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Осигурените от държавния бюджет средства се инвестират в проекти на държавната и общинските администрации с приоритетна насоченост към подобряването на пътната, ВиК, социалната и образователната инфраструктура в региона.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.