Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Камери и СОТ ще пазят от крадци храмовете във Видинско

10.06.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Подготвена е програма за организиране на охранителна система във всички храмове на Видинска и Кулска духовни околии.

Регионални новини Видин

Новината съобщи ахримандрит Поликарп, духовен надзорник на двете духовни околии, цитиран от агенция "Фокус". Той обясни, че целта е църквите да бъдат предпазени от кражби. „От няколко седмици тече процедурата по организирането и обезопасяването на храмовете, както и осигуряването на жива охрана в лицето на клисари и хора, отговорни за поддържането на църковното имущество”, каза духовникът. По думите му, във всички храмове във Видинска и Кулска духовни околии ще бъде въведен СОТ, а в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, в митрополия храм „Св. Николай" и в старинния „Св. Петка” във Видин ще бъдат монтирани и камери. Камери ще има също в църквите в Ново село, Кула и Брегово. В момента няма възможност за финансиране на охранителната техника по програми, затова средствата ще бъдат осигурени според възможностите на храмовете по места.

„В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, в митрополия храм „Св. Николай” и в старинния „Св. Петка” след Великден имаше посегателства, бяха отворени касите за дарения”, каза архимандрит Поликарп. Сумата, която се предполага, че е открадната, е около 3000 лева.

„Поради тази причина имаме идея в по-големите храмове да бъдат поставени камери, за да може да се проследи кой влиза и какво прави и да се предпазят храмовете от посегателства”, добави духовникът.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.