Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Подписаха договора за доставка на машини и оборудване за депото

05.06.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Дейностите са част от проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Видин”

Регионални новини Видин

Кметът на Видин Герго Гергов и представляващият “Евромаркет Кънстракшън” АД, гр. София Крум Христов сложиха подписите си под договора за доставка на машини и оборудване за обект „Регионално депо за битови отпадъци в регион Видин”. Дейностите са част от проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Видин”. Той се реализира чрез договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност. Общата стойност на проекта е 20 515 302, 00 лв., а договорът за доставка на машини и оборудване възлиза на 4 268 060, 00 лв.

Гергов припомни, че целта на депото е изграждане на необходимата инфраструктура за екологосъобразно обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на общините Видин, Брегово, Бойница, Кула, Грамада, Ново село, Димово, Ружинци, Белоградчик, Чупрене и Макреш в съответствие с изискванията на Директива 1999/31/ЕС и на националното законодателство.

„Реализацията на проекта ще допринесе за цялостното развитие на системата за управление на отпадъците в регион Видин, като създаде условия за качествено обслужване на всички физически и юридически лица, които генерират отпадъци, ще се подобрят третирането, транспортирането и обезвреждането на тези отпадъци” – каза кметът на общината. И продължи „За оптимално местоположение на новото регионално депо е избрана площадка в местността “Рамова ливада”, на около 13 км от Видин. Тя ще покрива 22 хектара с приблизителна височина от 15 м, с общ капацитет 516 000 тона отпадъци и 20 години ефективен експлоатационен живот. Няма да се използва претоварна станция и временно съхраняване на отпадъците”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.