Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Инспектираха дунавската дига и помпена станция в района

21.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД – София посети Видин.

Регионални новини Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД - София Димитър Методиев инспектираха състоянието на дунавската дига и помпената станция в землището на с. Антимово, в близост до Дунав мост 2. В проверката на защитните съоръжения се включиха народните представители от Видин Петя Раева и Филип Попов, директорът на видинския клон на „Напоителни системи” инж. Димитър Йоцов и хидроинженери. „Извършва се денонощно наблюдение на дигите и язовирите в област Видин. По поречието на река Дунав има 11 помпени станции, от които 8 са в непрекъснат режим на работа”, съобщи изпълнителният директор на „Напоителни системи”. Димитър Методиев увери, че се извършва постоянно отводняване, въпреки че помпените станции са на повече от 70 години. Той посочи, че е необходима спешна рехабилитация на напоителните и помпените съоръжения.

„През последните четири години се натрупаха много проблеми в работата на „Напоителни системи”. Възстановяването на видинския клон на дружеството във Видин беше важно решение, за да може в такива критични моменти, да се реагира на място бързо и адекватно”, коментира областният управител инж. Кръстьо Спасов. „Само в рамките на една година, заедно с председателя на парламента Михаил Миков и с подкрепата на министерството на земеделието и храните, успяхме да направим законодателни промени, благодарение на които беше осигурено финансиране за „Напоителни системи”, всички хора получиха заплатите си и се нормализира дейността на дружеството”, каза народният представител Петя Раева.

Народният представител Филип Попов също отбеляза, че след приетите законови промени вече е осигурено финансиране не само за работни заплати, но и за дейностите по поддръжането на отводнителните съоръжения и дигите, предпазващи населението и земеделските земи от вредното въздействие на водите. Продължава постоянното наблюдение с повишено внимание на дигите, съгласно заповедта на областния управител от 16 май, с която бе въведен първия етап от плана за провеждане на високите води на река Дунав.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.