Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Очаква се "висока вълна" в българския участък на Дунав

18.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Обстановката в българския участък на Дунав ще продължи да се усложнява през следващите дни.

Регионални новини Видин

За населените места засега няма опасност. Обстановката в българския участък на Дунав ще продължи да се усложнява през следващите дни. "Очакваме в периода между 20 и 22 май през българския участък да премине най-високата вълна". Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав (АППД) Георги Георгиев, цитиран от БТА, предаде Dnes.bg. Той обясни, че днес е разговарял с колегите си от Румъния, като от хидровъзела продължава да се изпускат водни количества. В момента количеството вода, което преминава през българския участък на реката, е 12 000 литра в секунда.

"Очаква се в следващите дни то да нарасне до 14 000 - 14 500 литра в секунда, което означава, че отиваме към много високи води в българския участък на реката. Следим положението, като засега само островите се заливат, както и ниската брегова част. До утре реката ще е "опряла" и в дигите. За населените места засега няма опасност", заяви Георгиев. По думите му хидровъзлите ще продължат да поддържат режим на изпускане и на задържане, но от горната част на реката идва голямо водно количество, което трябва да бъде пропуснато през българско-румънския участък. Ситуацията се усложнява допълнително и от наводненията в Сърбия, където основните притоци Сава, Велика Морава и Тиса, се пълнят и покачват застрашително нивото на Дунав.

Нивото край Русе тази сутрин е 646 см спрямо условната кота "нула". За денонощие то се е покачило с 52 см. Прогнозата на АППД за следващите два дни е то да се повиши с още 101 см и да достигне 747 см спрямо условната кота "нула". Нивото на Дунав при Видин достигна 829 сантиметра, регистрирано е покачване с 24 сантиметра за последното денонощие, съобщиха от хидрометеорологичната станция в Ново село.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.