Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Три временни диги във Видин срещу високата вода

17.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Дигите бяха готови в рамките на днешния следобед в готовност да посрещнат високата вода.

Регионални новини Видин

Общинският кризисен щаб във Видин предприе действия за изграждане на три допълнителни временни диги, преди нивото на Дунав да е достигнало критичната точка от 850 см, когато се обявява вторият етап от плана за провеждане на високи води. Около 400 души доброволци от общинската администрация и Общинския съвет през целия ден пълнят чували с пясък. Паралелно с това започна изграждането на трите временни диги – при плажа на крепостта „Баба Вида“, до Паметника на свободата и до Телеграф капия в Крайдунавския парк. За тази цел бяха ангажирани строителната група на общината, работници, назначени по програмите за временна заетост, служители от полицията и пожарната. При изключително добра активност и координация на всички страни, дигите бяха готови в рамките на днешния следобед.

Кметът на Община Видин Герго Гергов се включи в работата наравно с останалите. „Ние правим всичко, което е по силите ни. Кипи активна подготовка, затваряме всички възможни слаби места на града. Наблюдават се абсолютно всички диги. Организирали сме механизация, хора – над 600 човека работят на практика. До довечера трябва да имаме 10 000 чувала с пясък готови. Надяваме се да успеем да овладеем ситуацията. Успокояващото е, че има лек спад на нивото в Ново село“ – заяви Гергов пред медиите. На въпрос дали ще бъде отменено бедственото положение, той отговори, че това ще стане, ако налице са наистина обективни причини.

За изграждането на временните диги са използвани 700 т земна маса. Заместник-кметът на общината инж. Добромир Дилов обясни, че през 2006 г., когато Видин е пред евакуация заради придошлия Дунав, водата навлиза точно през тези три места, където днес са направени временните диги. Затова сега е предприета пълна мобилизация на хора и ресурси, за да няма изненади.
Нивото на река Дунав при Видин се задържа на 825 см от няколко часа.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.