Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Кметът на Видин инспектира проблемните участъци след наводненията

16.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Герго Гергов направи обиколка на селата Иново, Рупци и Буковец, където през последните две денонощия възникнаха критични ситуации след падналите интензивни валежи.

Регионални новини Видин

Заедно с кметовете на населените места бяха огледани проблемните участъци и набелязани нови мерки. „Проблемната ситуация от вчера е на 100 процента овладяна, видно изградената част на дигата е добре тампонирана, има сериозен отток на водата, помпените станции работят, така че към момента това ниво на водата не представлява опасност“ – каза Гергов при огледа на моста край Иново, където вчера се скъса дига и водата заля полето на метри от селото. Той обаче изрази тревогата си от рязкото покачване нивото на река Дунав и посочи, че на заседание на кризисния щаб тази сутрин са обсъдени конкретни действия за реагиране в такава ситуация.

В Рупци видинският кмет се запозна с нанесените поражения в домовете на хората, където на места още има наводнени мазета. Една от пострадалите къщи е на Митко Митков, където по разпореждане на Герго Гергов веднага пристигна екип на службата за пожарна безопасност, за да изпомпа водата. В селото са залети и общо около 350 дка площи, по информация на кметския наместник Славчо Минков. Наводнени участъци има в района на моста към винарната. Там придошлата вода е започнала да руши брега. Друго критично място е мостът, който хората от Рупци ползват за преминаване към земеделските земи, в посока Иново. Видинският кмет информира, че комисия е направила оценка на състоянието на моста и ще бъде запозната комисията по бедствия и аварии, за да се предприемат необходимите действия. Движението за тежкотоварни автомобили е временно ограничено. „Най-големият проблем е, че основите на моста са метални, те са ерозирали и трябва да се вземат незабавни мерки, за да не се случи най-лошото“ – заяви Гергов.

Видинският кмет посети и село Буковец, където по-миналата нощ бяха залети дворове и мазета на къщи след преливането на канал за скатни води. Ситуацията там бе овладяна след бързите действия от страна на общината и сега обстановката е спокойна. „Основният акцент в момента е да видим какви са щетите от наводненията“ – каза Герго Гергов след огледа. Той съобщи, че са залети общо над 3000 дка със земеделски посеви, има пострадали повече от 10 къщи и семейства. Бедственото положение остава в сила.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.