Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Спасителна акция в Иново заради наводнението

15.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Запълването на участъка при скъсаната дига е в ход.

Регионални новини Видин

Разливът на водата след скъсването на дигата в близост до Иново достига на около 500 м от крайните къщи на селото. Кметът на Видин Герго Гергов разпореди по време на второто за деня заседание на общинския щаб при бедствии да се вземат всички необходими мерки за обгрижване на възрастни самотни хора, чиито къщи се намират в застрашения район. Създава се организация за пропускане на автомобилите, които превозват пациенти на хемодиализа във видинската болница. Спряно е движението от района на моста при Иново, като превозните средства се насочват по обходни маршрути през селата Акациево и Капитановци. Продължава следенето на дигите, засега пробойни няма. Кметовете и кметските наместници от общината докладват на 30 минути за ситуацията в населените места.

Служители на общинската администрация и на всички направления към нея започват пълненето на 1000 чувала с пясък. Допълнително чували се подготвят и от „Напоителни системи” – Видин. Разпоредено е на всички кметове на кметства в общината да докладват на 30 минути за състоянието на водните басейни в населените места. Забранява се движението на животни, моторни превозни средства по дигите. Ще се следи за къртичини и пробиви и ако се установят такива – ще се докладва веднага и на местата ще се постави маркираща лента. Ако бъдат забелязани големи дънери и дървета във водата, има готовност да се изпратят лодки с хора, за да ги премахнат. Помпените станции работят непрекъснато, за да се понижи по-бързо нивото на водата.

Междувременно запълването на участъка при скъсаната дига е в ход. Работата продължава от три часа. Осигурени са две фадроми и два крана. Към Видин пътуват 40 контейнера от склада на ГД ПБЗН, които ще бъдат напълнени с инертни материали на площадката, където се строи пречиствателната станция. След това контейнерите ще се транспортират и спуснат с кран до проблемния участък на дигата при Иново.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.