Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

100 години Туристическо дружество „Бонония” – Видин

12.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

За честването на 100-годишния юбилей е подготвена програма, която ще се проведе през месец юни.

Регионални новини Видин

През тази година Туристическо дружество „Бонония” – Видин навършва 100 години, каза на пресконференция Тошко Маркин, председател на организацията, предаде агенция “Фокус”. Дружеството е основно през октомври 1914 година в училище „Васил Левски”. „Тогава туризмът не е развит и туристите от Видин правят излети до местностите „Божурица” и „Хайдук чешма” и до „Ловния парк”. По-късно правят походи до Рила и Стара планина”, каза Тошко Маркин.

По време на Втората световна война дружеството е в застой, провеждат се само отделни епизодични сбирки на малко туристи. През 1957 година, когато се провежда учредителният конгрес на БТС, туризмът във Видинско също се възстановява. Туристическото дружество подновява дейността си и получава името „Бонония”. В последните три години членовете на организацията варират между 160 и 180. През 60-те години на 20 век броят им е достигал до 2000. За честването на 100-годишния юбилей е подготвена програма, която ще се проведе през месец юни. На 6 юни ще има колорали за ученици.

Предвидено е и тържество, на което ще бъде припомнена историята на организацията и най-големите й постижения. На 7 юни ученици от всички видински училища ще участват в поход в местността „Божурица”. Подготвя се преминаване по екопътека и състезание по теглене на въже и преминаване по въжен мост, добави Тошко Маркин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.