Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Първият влак с пътници от Видин за Калафат

10.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Стартът на железопътния трафик по моста „Нова Европа“ бе даден с кратка церемония на жп гара Видин.

Регионални новини Видин

Българската делегация бе водена от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров. От румънска страна дойде държавният секретар на Министерството на транспорта Юлиан Матаке, който пристигна с влак. Кметът на Община Видин Герго Гергов също се включи в събитието по повод откриването на железопътния трафик по Дунав мост 2. „Радостното за мен е, че именно тази гара, която става международна, съвсем скоро ще придобие нов облик – ние откриваме новата автогара във Видин, на гърба на жп гарата, така че тези прекрасни мотриси ще свържат града ни и с автомобилния транспорт“ – коментира видинският градоначалник пред медиите.

„Днес е един наистина знаменателен ден, защото започваме пълноценната експлоатация на моста „Нова Европа“. Той ще осигурява не само поток от пътни превозни средства, но и на железници. Осигуряването на една по-добра свързаност, даването на възможност на хората от Видин да общуват със своите приятели от Калафат, спомага за развитието на бизнеса между двете държави и в крайна сметка подобрява бизнес средата. Както изграждането на този мост, така и тази линия е доказателство за това, че можем да постигнем много, когато си партнираме със своите съседи, в случая с Румъния“ – каза заместник-министърът. Държавният секретар на транспортното министерство на Румъния Юлиан Матаке също изрази своето задоволство от откриването на железопътния трафик и съобщи, че от 11 май пътниците ще бъдат обслужвани от две двойки влакове, които са на националната компания „Железопътен транспорт“ на Румъния.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов информира, че за 10 месеца и 10 дни по моста са преминали 418 193 моторни превозни средства. Той посочи, че използването на модерна жп линия отсега-нататък ще даде възможност не само за придвижване на хора, но и на товари, ще допринесе за развитие на бизнеса и туризма в регионите от двете страни на Дунав. След церемонията по откриването официалните лица и журналистите се качиха в първия пътнически влак, който потегли за Калафат, преминавайки по Дунав мост 2. От утре всички желаещи да пътуват от Видин за Крайова с влак ще имат възможност да го направят, като си купят билет от видинската жп гара или от бюрата за международно билетоиздаване и туризъм в страната. Цената за еднопосочен билет, 2-ра класа е 15.26 лв., а за двупосочен – 30.50 лв. Ще има намаление за деца от 4 до 12 години, за групи над 6 пътника и за притежатели на карта Rail Plus. Началните часове на тръгване от Видин са 12:25 и 17:40. Влакът спира на жп гара Голенци, в близост до Калафат и продължава за Крайова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.