Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Обработката срещу комари започна

08.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

След падналите обилни валежи през последния месец и затоплянето на времето, Община Видин предприе мерки за ограничаване популацията на комари.

Регионални новини Видин

Тази сутрин беше извършена първата аерозолна обработка от „Дезинфекционна станция Видин“ ЕООД. Бяха обходени Крайдунавския парк, парковете „Владикина бахча“ и „Рова“, както и жилищни комплекси. През миналата година за обработката срещу комари се отпуснаха 20 000 лв. от държавата, които са крайно недостатъчни за територията на общината. Очаква се и сега дейността да бъде подпомогната с държавни целеви средства.

Пръсканията в проблемните участъци започнаха по-рано тази пролет, тъй като заради високите води на Дунав има нашествие на комари. Обработката се извършва от „ДДД Груп -Дезинфекционна станция” ООД – гр. Враца. Изборът на фирмата е направен с обществена поръчка чрез публична покана. Предметът на поръчката е „Извършване на комплексни обработки – ларвицидни и имагицидни, срещу комари на територията на Община Видин през 2013 г.” За участие в нея подадоха документи общо 6 фирми. Критерият за избор на изпълнител бе най-ниска предложена цена. Предвидените средства за пръскания срещу комарите са 20 000 лв. Те са гласувани с решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане от 11.02.2013 г. Имагицидната обработка включва 2990 дка, като 2000 от тях са в града – от кв. „Кумбаир” до кв. „Селището” , а 990 дка – в населените места по поречието на Дунав на територията на общината. Ларвицидната обработка включва района на Гребната база, Ферибота, парк “Майски лес”, рововете около крепостта “Баба Вида” и Стрелбището – на обща площ от 120 дка.

От днес започна и третирането на парковете във Видин срещу кърлежи. То се извършва от „Дезинфекционна станция – Видин” ЕООД, с която общината има сключен договор от миналата година.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.