Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

01.05.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Отборът на ПМГ”Екзарх Антим I” спечели първо място в състезанието “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Регионални новини Видин

Отборът на ПМГ”Екзарх Антим I” спечели първо място, със 109.71 точки, в областния етап на Националното ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. На второ място, със 105.60 точки, се наредиха състезателите от ОУ”Иван Вазов”, третото място заеха учениците от СОУ”Любен Каравелов” със 102.46 точки, четвърти е отборът на домакините – СОУ”Цар Симеон Велики”. Националното ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се провежда за 15-та поредна година, организатори на надпреварата са МОН, МВР-ГД”ПБЗН” и БЧК.

Състезанието цели да се проверят придобитите от учениците през основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации; да се мотивира по-нататъшна подготовка на децата за действия при кризисни ситуации и да се популяризира обучението за защита на населението; да се формират компетенции и модели на поведение, насочени към разбиране проблемите на хората, пострадали от бедствия, да се възпита сътрудничество и взаимопомощ; да се утвърди състезанието, като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението на особено важната целева група – децата и учениците.

Отборно в днешната надпревара участваха седмокласници от четири видински училища. Всеки отбор се състоеше от четирима състезатели и един учител-ръководител. Проверени бяха теоретичните им знания по изучаваните теми от учебната програма за І - VІІІ клас, чрез индивидуален тест, както и практическите им умения, бързината и съобразителността за работа с индивидуални средства за защита – детски противогаз. Стартът на надпреварата бе даден от г-жа Марийка Василева – началник на РИО-Видин. Главен инспектор Станислав Генчев – началник на ОУПБЗН-Видин връчи на състезателите купи и грамоти.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.