Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

МТСП предприе незабавни мерки за оказване помощ във видинско

25.04.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Създадена е организация за извършване на социални оценки на засегнатите лица и домакинства за получаване на еднократна финансова помощ.

Регионални новини Видин

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Янита Манолова и заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) Николай Николов пристигнаха в общините Ружинци и Чупрене, Видинска област, където е обявено бедствено положение, предизвикано от поройните дъждове. Екипът ще обходи най – засегнатите места. Още от вчерашния ден служители на АСП и АЗ оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите. Създадена е организация за извършване на социални оценки на засегнатите лица и домакинства за получаване на еднократна финансова помощ, като по предварителни данни се очаква да бъдат около 400 в общините Ружинци и Чупрене.

Еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв. ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на помощта съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение. Средствата се отпускат от Министерство на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане след извършване на социална оценка. Помощите ще се изплащат от дирекциите „Социално подпомагане“ във Видин и Чупрене. Около 350 безработни лица, наети по мярка „Сезонни ремонтни и възстановителни дейности“ на програма „От социални помощи към заетост“ спешно се пренасочват да работят в най-пострадалите населени места за отстраняване на щетите. Те се включват в разчистване на речните корита и оказване помощ на пострадалите лица и семейства. Извършват и превантивно укрепване на речните брегове и потенциално опасни съоръжения, мостове и пътища. По този начин наетите безработни ще помогнат за своевременно отстраняване на нанесените щети.

В сряда Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета за активна политика в размер на 7 000 000 лева за заетост по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост“ за мярка "Сезонни ремонтни и възстановителни дейности". Целта е със средствата да се наемат безработни лица в аварийно-спасителни дейности и дейности по възстановяване на инфраструктурата. Общо работните места, които още се разкрият са 10 000 при четири часова заетост за период от три месеца.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.