Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Спасители от ОУПБЗН отводниха над 30 мазета и приземни етажи

23.04.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Към момента обстановката в региона е спокойна, съобщават от ОУПБЗН.

Регионални новини Видин

Падналите проливни дъждове през почивните дни усложниха обстановката в област Видин, спасители и огнеборци денонощно реагираха на сигнали за наводнени мазета и приземни етажи. На 18 април била отводнена къща в с.Черно поле. Същият ден, след получено съобщение за опасност от преливане на язовир Гюргич и извършен оглед, било разпоредено отваряне на изпускателя на съоръжението. На община Чупрене били предоставени 1000 чувала за изграждане на временна дига за защита на жилищни сгради в с.Горни Лом. Отводнени били и две къщи в с.Стакевци. В 23.55 часа било сигнализирано за наводнение в селото. Причината - излязла от коритото си р.Стакевска (поради запушен мост). Незабавно били свикани членовете на Общинския щаб за защита при бедствия в община Белоградчик и Областния щаб във Видин, организирано било възстановяване на проводимостта на речното корито чрез отстраняване на натрупаните дънери и клони на входа на моста. Около 03.40 часа на 19 април към Стакевци бил насочен още един екип на РСПБЗН-Белоградчик за отводняване на главната улица.

На 19 април спасителни екипи са отводнили по една жилищна сграда в селата Ивановци, Арчар, Чифлик, Подгоре, Градец и Бела Рада. Същият ден били отводнени 12 жилищни сгради в с.Стакевци, три жилищни сгради в с.Средогрив и две в с.Горни Лом. Реагирано било и на сигнали за наводнени жилищни сгради в с.Дреновец. Със заповед на кмета на община Чупрене от 10.00 часа на 19 април е въведено бедствено положение, щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия бил приведен в непрекъснат режим на работа.

На 20.04.2014г. спасителните екипи са отводнявали шест жилищни сгради в с.Средогрив, отстранено било повалено, върху елементи от електропреносната мрежа, дърво с. Плешивец. На 21 април били отводнени пет къщи в с.Стакевци, четири в с.Протопопинци и една в гр.Брегово. Около 13.15 часа е получена информация, че два савака на дигата на р.Тимок в близост до гр.Брегово връщат вода. Под ръководството на началника на ОУПБЗН-Видин и кмета на община Брегово доброволното формирование в града и общинските служители извършили възстановявяне на участъка от дигата. По последна информация нивото на р.Тимок спада, няма опасност за местното население. Екип от група „Спасителни дейности” е извършил отводняване с мотопомпа на площ около 4 000 кв.м.

От 18 до 21 април ОУПБЗН-Видин е предоставило около 1500 чувала за изграждане на временни диги за защита на жилищни сгради и населени места и за укрепване защитните земнонасипни диги. Към момента обстановката в област Видин е спокойна, съобщават от ОУПБЗН-Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.