Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

„Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ във Видин

15.04.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Среща с ученици, посветена на конкурса за младежки проект под мотото „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“.

Регионални новини Видин

Вчера екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Видин проведе четвъртата си среща с ученици, посветена на конкурса за младежки проект под мотото „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Националният конкурс е първата за този програмен период инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията е насочена към младите хора, които са в началото на своя житейски и професионален път - ученици, студенти или безработни младежи във възрастовата група от 17 до 21 години. Основното изискване към тях е да подготвят проектно предложение по една от седемте оперативни програми (2014-2020 г.). Пред ученици от видинските общообразователни и професионални училища експертът „Информационно обслужване и услуги“ Яна Гъркова представи регламента на конкурса и седемте оперативни програми (2014-2020 г.), по една от които младите хора трябва да разработят своето проектно предложение. То трябва да цели подобряването на качеството на живот в областта и да е съобразено с целите на програмата и инвестиционните приоритети.

Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова запозна учениците с формуляра на проектното предложение, както и с „триъгълника на проекта“. Тя акцентира на особената важност на оперативните програми, благодарение на които се променят всички сфери на живота – от инфраструктурата (напр. „водният цикъл на Видин“) до „меките“ проекти, насочени също към положително решаване на конкретен проблем на местната общност. Савкова посочи още, че изграждането на проектна култура у младите хора неслучайно е приоритет в работата на областния информационен център, защото ги прави конкурентни и предопределя успеха им в живота.

Екипът на ОИЦ-Видин ще продължи информационната кампания за конкурса за младежки проект до 24.04.2014 г. Предстоят срещи в училищата в Ружинци и Димово, както и с безработни младежи.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.