Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

В Белоградчик откриха туристически сезон 2014

11.04.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Областният управител на Видин пожела успешен туристически сезон в община Белоградчик.

Регионални новини Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов присъства днес на откриването на новия туристически сезон в община Белоградчик. Тази година събитието, което по традиция се провежда през април, е под надслов „Белоградчик – култура, занаяти и история”. „Уникалните Белоградчишки скали, древните исторически и културни паметници в този красив край на област Видин са не само значими символи, но и надежда за добруването на хората. Вярвам, че трудолюбивите и предприемчиви граждани на Белоградчик са способни да превърнат тези щедри блага в извор на благополучие и благоденствие за децата и семействата си”, каза областният управител в приветствието си към гражданите и гостите на Белоградчик. Инж. Кръстьо Спасов поздрави ръководството и екипа на общината за успешното популяризиране и утвърждаване на Белоградчик като световна туристическа дестинация и притегателно място за все повече туристи, природолюбители, изследователи и гости. Областният управител на Видин отново обяви подкрепата си за всички значими и атрактивни проекти за развитието на туризма като приоритетен отрасъл на икономиката в този район. Той пожела да бъде успешен новият туристически сезон в община Белоградчик.

„През миналата година успяхме да повишим с 12 % посещаемостта в нашите туристически обекти, при това - без за похарчим нито един лев от общинския бюджет“, подчерта кметът на община Белоградчик Борис Николов при откриването на туристическия сезон. „Изградихме Център за обслужване на туристи, ще осигурим туристическо влакче и ще асфалтираме три улици до Белоградчишката крепост“, изброи кметът част от проектите в подкрепа на туризма. Борис Николов съобщи, че от днес в града под скалите започва изграждането на модерен спортен комплекс с четири игрища и зала, в които ще могат да се провеждат състезания на европейско ниво.

Пожелания за успешен старт на туристическия сезон в Белоградчик отправиха представители на Министерството на икономиката и енергетиката, партньори от неправителствени организации и делегация от побратимения сръбски град Княжевац. Архимандрит Поликарп отслужи водосвет и поднесе благопожелания от името на Видинския митрополит Дометиан. В празничната програма на площада участваха танцови и певчески състави от Белоградчик и Княжевац. Гражданите и гостите на тържеството имаха възможност да дегустират вина от местните изби и да опитат ястия от автентичната турлашка кухня от селата Стакевци и Салаш. През целия ден Астрономическата обсерватория в Белоградчик и другите туристически обекти на територията на общината са отворени безплатно за посетители.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.