Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Реални стъпки към създаване на квартални съвети

30.03.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Хората изразиха задоволството си, че във Видин се извършват много нови дейности, които променят условията на живот.

Регионални новини Видин

На 28.03 жители на ж.к. „Химик“ се събраха в залата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, за да обсъдят какви са ползите от създаването на квартални съвети. В срещата участваха и представители на Община Видин, готови да отговорят на въпросите на хората как точно ще функционират съветите. Преди два месеца бе поставено началото на информационна кампания в тази връзка. Живеещите в един от най-големите квартали на Видин са въодушевени от идеята и приветстват инициативата на градоначалника Герго Гергов в общината да бъдат създадени квартални съвети, които да играят ролята на посредник между гражданите и местната власт.

По този начин ще има ясна представа какви са проблемите и нуждите на хората по места и ще се предприемат мерки за решаването им с общи усилия. Участващите в срещата бяха единодушни, че още в началото на следващия месец ще организират още една среща, на която да учредят обществен съвет и изберат ръководство. Те предложиха помощта си за разпространяването на информацията за съветите, за да достигне тя до повече потребители. По време на срещата дори бяха поставени конкретни проблеми, които засягат живеещите в ж.к. „Химик“. Хората изразиха задоволството си, че във Видин се извършват много нови дейности, които променят условията на живот. Те посочиха като пример подмяната на канализационната и водопроводната мрежа по проекта за Водния цикъл, като коментираха, че такова нещо не е правено от десетки години.

Припомняме, че Община Видин започна разпространяването на информационни материали във връзка с кварталните съвети на базата на Наредбата за създаването и функционирането им, приета с решение на Общинския съвет. Те се изграждат по инициатива на населението и работят единствено на доброволен принцип.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.