Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

ОИЦ-Видин популяризира конкурс за младежки проект

26.03.2014 | Новини от Видин | Регионални новини

Изграждането на проектна култура у младите хора е приоритет в работата на областния информационен център.

Регионални новини Видин

Като част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика в България, ОИЦ-Видин стартира „Конкурс за младежки проект“ под мотото „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Основна цел на конкурса е популяризиране на новите възможности за европейско финансиране през периода 2014-2020 г. Това заяви на среща с медиите днес управителят на центъра Мариела Савкова. Изграждането на проектна култура у младите хора е приоритет в работата на областния информационен център, заяви още Савкова, като подчерта, че инициативата ще надгради дейността на центъра в тази насока. Експертът „Информационно обслужване и услуги“ Яна Гъркова представи регламента на конкурса. Участници в него са младежи от 17 до 21 годишна възраст: ученици, студенти, безработни младежи. Основното изискване към тях е да подготвят проектно предложение по една от седемте оперативни програми (2014-2020 г.). Проектното предложение трябва да цели подобряването на качеството на живот в областта и да е съобразено с целите на програмата и инвестиционните приоритети.

Конкурсът стартира на 25 март 2014 г. и ще се проведе в два кръга: регионален и национален. От 10 до 24 април 2014 г. екипът на ОИЦ-Видин ще проведе в региона мащабна разяснителна кампания за инициативата – тя ще включва 7 събития в Брегово, Видин, Димово и Ружинци. На срещата с медиите бе представено и изпълнението на Оперативните програми. Експертът „Комуникация, информация и логистика“ Цветомир Ценков посочи, че в периода 2007-2013 г. най-голям интерес бенефициентите в област Видин са имали към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – по нея са сключени 70 договора за близо 8 млн. лв. По Оперативна програма „Околна среда“ успешно се реализират най-големите инфраструктурни проекти в региона – воден цикъл на град Видин и регионална система за управление на отпадъците (с бенефициент община Видин и обща стойност над 95 млн. лв.).

Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова представи за пръв път статистическа справка за изплатените по линия на Оперативните програми средства на глава от населението. За област Видин сумата е 425 лв., това е сериозна инвестиция, което още веднъж потвърждава, че Кохезионната политика в региона няма алтернатива, заяви Савкова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.