Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Криминални новини от Видин

Конкретни резултати бяха изнесени на специален брифинг във Видин

20.02.2015 | Новини от Видин | Криминални новини от Видин

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров: Съвместните екипи между МВР, Агенция „Митници” и НАП, под ръководството на ВКП, дават конкретни резултати.

Съвместното противодействие на престъпността и контрабандата, осъществено от държавните институции, бе тема на днешния брифинг във Видин, в който участваха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на ОДМВР-Видин Константин Джунински, окръжният прокурор Маруся Илиева, началникът на Митница Лом Володя Богданов и началникът на отдел „Митническо разузнаване и разследване” Дончо Трашлиев. Главният секрета на МВР поясни, че под ръководството на министър-председателя ежеседмично се провеждат срещи и се планират конкретни задачи, насочени към предотвратяването на рисковете, свързани с посегателства срещу финансово-кредитната система на страната. Съвместните екипи на МВР, Агенция „Митници” и НАП работят под надзора на Върховна касационна прокуратура. Този модел на взаимодействие дава конкретни резултати, целта е той да бъде пренесен и автоматично да се задвижи на териториите на областните дирекции на МВР в страната. Светлозар Лазаров припомни, че съгласно съвместна заповед за осъществяване на служебни задължения на вътрешните и външните граници на страната, подписана от него като главен секретар на МВР и от директора на агенция Митници г-н Ваньо Танов, е създаден добър модел на взаимодействие при извършване на съответните проверки. Това дава възможност да се ползва експертизата и на двете страни – служителите на МВР и служителите на Агенция Митници.
Резултатът от постигнатото добро сътрудничество и синхрон в работата на институциите бе илюстриран от Володя Богданов с реализираната успешна операция на 19 февруари т.г. В хода й на Дунав мост 2 бе задържано огромно количество цигари – 1,12 млн. къса цигари марка „Ashima" с надпис „Duty Free". По метода „анализ на риска" служителите селектирали товарен автомобил „Ивеко” за проверка с мобилна ренгенова система. В товарния отсек, зад допълнително изградена стена, е установен специално изработен тайник. „Стойността на откритите и задържани цигари по цени на съдопроизводството е 420 000 лв. и акциз 250 000 лв.”, допълни Богданов.

„Ежедневна практика е представителите на институциите във област Видин да си взаимодействат”, подчерта окръжният прокурор Маруся Илиева и съобщи, че на шофьора на камиона – български гражданин, вече е повдигнато обвинение и му е взета мярка на процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната”. Значително увеличение на иззетите количества нередовна акцизна стока на територията на региона отчете Константин Джунински – директор на ОДМВР-Видин. 1 288 872 къса цигари и 3,2 тона нарязан тютюн са конфискувани от служителите през 2014г. (количеставата през 2013г. са били съответно 376 089 къса цигари и 97 кг. тютюн)

Главният секретар на МВР и окръжният прокурор отчетоха необходимостта и от съвместни действия на компетентните институции във връзка с миграционния натиск в страната.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.