Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Криминални новини от Видин

496 катастрофи през 2014 в област Видин

22.01.2015 | Новини от Видин | Криминални новини от Видин

Десет жертви и 87 ранени следствие 496 катастрофи са били регистрирани през 2014 г. в област Видин.

От 1 януари до 31 декември 2014г. на територията на област Видин са регистрирани 496 пътнотранспортни произшествия, с 10 жертви и 87 ранени. (през 2013г. катастрофите са били 434, с девет загинали и 85 ранени). През миналата година най-голям брой произшествия по пътищата са регистрирани през м.юли – 53, най-малко катастрофи са станали през м.март – 28. Пикови за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия са били месеците декември - с трима загинали и 15 ранени и септември – с двама загинали и петима ранени. През месеците януари, май, юни, юли и октомври е загинал по един човек, ранени са били общо 33 души. През останалите месеци на 2014г. няма загинали при катастрофи, но ранените са били 34. Най-голям брой пътни инциденти са станали на територията на община Видин – 326 катастрофи с шест жертви и 45 ранени. Двама загинали има при катастрофи на територията на община Ружинци. По една жертва има при пътни произшествия на териториите на общините Брегово и Димово. Най-малко инциденти са регистрирани на територията на община Бойница – две катастрофи и на територията на община Чупрене – четири катастрофи. През 2014г. в населените места на областта са възникнали 302 пътни инциденти, с петима загинали и 52 ранени.

Извън населените места на областта през миналата година са регистрирани 194 катастрофи с пет жертви и 35 ранени. На път І клас пътните инциденти са били 86, с две жертви и 14 ранени; на път ІІ клас - 46 инциденти, с две жертви и 10 ранени; на път ІІІ клас -41 катастрофи с един загинал и 7 ранени; на общински пътища броят на инцидентите е 20, няма загинали, ранени са били четирима. Според извършените нарушения от водачите на моторни превозни средства най-често водещи до настъпването на катастрофи са движението със скорости, надвишаващи максимално допустимите или несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия. Това нарушение през миналата година е довело до 191 катастрофи, с девет жертви и 42 ранени. Отнемане на предимство е предизвикало 85 пътни инциденти с 19 ранени. Водачи, употребили алкохол са предизвикали 17 катастрофи със седем ранени. Неправилно изпреварване и навлизане в лентата за насрещно движение е довело до 10 катастрофи с трима ранени.

12 336 нарушения констатирали пътните полицаи при проверки по пътищата в област Видин през 2014г. Броят на съставените актове е 3 725, а на наложените глоби по фиш – 6 112. Установени са 2 101 случая на шофиране с превишена и несъобразена с пътните условия скорост. За това нарушение са съставени 1 042 акта и наложени 1 059 глоби по фиш. 120 водачи са били заловени да шофират след употреба на алкохол, съставени са 120 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 329, съставени са им актове. За неизползване на обезопасителен колан/каска са санкционирани 919, съставени са 306 акта и наложени 613 глоби по фиш.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.