Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Криминални новини от Видин

Опит за убийство срещу кмета на Видин

05.04.2014 | Новини от Видин | Криминални новини от Видин

По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.

Кметът на Община Видин Герго Гергов и семейството му оцеляха по чудо тази нощ, след като срещу тях бе извършен опит за убийство. Неизвестните засега лица са планирали покушението, поставяйки под паркиран в двора на къщата автомобил самоделно устройство със запалителен коктейл тип „Молотов“. По жива случайност колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал. Така видинският кмет, съпругата му и двете им деца – деветгодишен син и няколкомесечно бебе са се разминали с фаталния край. Герго Гергов забелязва, че има нередност около 10.30 ч. тази сутрин, когато излиза от дома си, за да присъства на публично събитие, организирано във Видин под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков. След като вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, той веднага сигнализира органите на МВР, които извършват оглед на мястото.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него. Той допълни, че обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който буквално преди дни подава сигнал за случая в полицията.

По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите. Гергов коментира, че опитът за убийство срещу него и семейството му нарежда извършителите в категорията на най-жестоки престъпници. Той изрази своята надежда, че органите на реда ще реагират адекватно на тези действия и ще поставят под защита неговия живот и живота на близките му. „Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им. Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Община Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа. Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия“ – допълни кметът. „Нашият дом е Видин, нашата партия е Видин и ние ще продължим да правим всичко онова, което трябва да бъде направено, независимо каква е цената, която ще трябва да платим“ – категоричен бе Герго Гергов.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.