Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Бизнес статии

Полезни съвети при търсене на работа

20.05.2013 | Новини от Видин | Бизнес теми и новини
business

Като човек занимаващ се пряко с подбор на кадри, сега във фирмата в която работя, както и в някои от предните ми служби, забелязах явно нежелание на потенциалните служители да успеят да минат началното пресяване. Поради тази причина не мога да не си позволя да дам някои лесни за прилагане и спазване препоръки, които биха помогнали да бъдещите кандидати за работа да успеят да привлекат вниманието на мениджърите към себе си. Спазвайки ги, аз лично Ви гарантирам, че няма да останете незабелязани, дори и да нямате нужният стаж за длъжността, по която кандидатствате. И така, по ред на номерата …

Снимката
Снимката е първото нещо, което вижда бъдещият работодател. Както гласи поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“, приемете я буквално, защото първото впечатление идва точно от там. Снимката на кадидатурата са „дрехите“, по които ще Ви посрещнат. Забравете снимки, на които сте легнали, сте седнали върху маса или пък сте с дузина приятели. Направете снимка, с която да се гордеете и тя да представя Вашата личност в най-добрата светлина.

CV-то
След като сте минали първият етап, следва CV-то, то трябва да е изчистено от всичко, което не интересува работодателя и което няма да Ви помогне да спечелите тази работа. Никой не го интересува детската градина или яслата, в която сте били. Започнете с най-високата си степен на обучение и завършете със средното си образование. Напишете и всички допълнителни курсове и сертификати, които притежавате. Избегнете споменаването на 10-15, заемани преди това, длъжности и дайте само тези, които отговарят на изискваният на длъжността, за която кандидатствате или поне се доближават до нея. CV-то Ви трябва да е прегледно. Сложете име на файла – Вашите две имена, както и длъжността, за която кандидатствате, това е още едно доказателство, че Вие сте подготвили това CV именно за тази компания.

Няколко думи за начало
Не изпращайте празни email-и само с прикачени файлове, не прави добро впечатление. Сложете Относно(Субджект) на писмото, за да е ясно за какво става въпрос. Обикновено е подходящо да сложите поне две имена, позиция за която кандидатствате, както и референтен номер, ако е нужно. Да се върнем на думите за начало. Защо пишете на компанията? Какво искате? Какво можете да предложите? Ако отговорите на тези три въпроса с по едно изречение, ще имате идеално начало на писмото. После оставете име и контакти за връзка с Вас, за да е по-лесно компанията да се свържи с Вас. Ето и един пример, какво може да представляват тези встъпителни думи:

„Здравейте,
Видях предложението Ви за работа и с удоволствие желая да подам своята автобиография. Надявам се тя да бъде разгледана и да бъда допуснат до интервю, на което да Ви запозная със своите възможности и умения. Смятам, че бих могъл да допринеса за успешното представяне на фирма…… , като приложа уменията и знанията от моето образование и предходен стаж.
С уважение, …….. За контакт с мен:……“

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.