Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин отчете 1 година от мандата си

17.07.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител акцентира върху реализираните проекти, насочени към преодоляването на социално-икономическата изостаналост на област Видин.

Политически новини от Видин

Инж. Кръстьо Спасов представи на пресконференция днес отчет за 1 година от своя втори мандат като областен управител на Видин. Това е четвъртият публичен отчет, с който инж. Спасов информира обществото за резултатите от работата на своя екип в осъществяването на държавната политика за устойчиво развитие на региона и постигането на нейните приоритетни цели чрез сътрудничество с органите на регионалната и местната власт, професионалните и гражданските организации. В настоящия отчет - за периода 20.06.2013 г. – 20.06.2014 г., областният управител акцентира върху реализираните проекти, насочени към преодоляването на социално-икономическата изостаналост на област Видин и повишаването на общественото доверие в ефективността и прозрачността на публичната администрация. Той подчерта подкрепата на правителството, като открои решенията му за връщането на важни структури като Митница – Видин, Напоителни системи и Инспекцията по труда. „Радвам се, че днес мога конкретно да посоча кои, колко, за какво и на каква стойност са обектите, които стартираха или предстоят да се изпълнят в област Видин. В този отчет ще намерите подробна информация за тях”, каза областният управител.

Областният управител на Видин коментира напредъка на изпълнението в региона на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Инж. Кръстьо Спасов посочи, че от всичките 14 проекта на общини, финансирани от тази програма на правителството, все още не е започнало изпълнението на два от тях – на община Ружинци и община Видин. По този повод той отново изрази тревогата си от забавеното стартиране на ремонта на надлеза над ж.п. линията на бул. „Панония” в гр. Видин. За реконструкцията на този критичен обект от инфраструктурата на областния град е осигурен пълният размер на необходимата инвестиция от 2 704 000 лв. Реализацията й не може да започне, тъй като с решение от 10.07.2014 г. на Комисията за защита на конкуренцията е отменено решението на кмета на община Видин за класиране и избор на изпълнител. Забавя се и инвестицията от 1 млн. лв. за рехабилитацията на 4 км път до с. Гюргич в община Ружинци, поради обжалване на процедурата за избор на изпълнител на обекта. На 19 юли ще бъде направена първа копка на новия път от с. Салаш до границата с Република Сърбия, съобщи областният управител. Той изрази задоволството си от стартирането и на този обект, подкрепен от правителствената инвестиционна програма с 2,9 млн. лв. Очаква се целият 5-километров участък да бъде завършен през ноември 2014 г. С изграждането му ще се осигури транспортната връзка с бъдещия ГКПП в района. Новият път и откриването на пропускателен пункт на българо-сръбската граница при Салаш – Ново корито, са проектни инициативи, които председателят на Народното събрание Михаил Миков и областният управител на Видин подкрепят от периода на управление 2005-2009 г. „Бих искал само да напомня, че за тези проекти много е говорено и много е обещавано от много години насам. Днес в малките населени места се инвестират над 13 млн. лв. за рехабилитация на пътища, водни съоръжения, училищни сгради, културни и социални центрове и др. Това стана възможно с държавното финансиране на проекти с местно значение, осигурено от правителството на Пламен Орешарски и с личното съдействие на председателя на Народното събрание Михаил Миков. И то само за 1 година управление!”, подчертава в отчета си областният управител.

Допълнително над 7 млн. лв. ще бъдат инвестирани в три нови обекта на територията на област Видин. Областният управител съобщи, че на 30.06.2014 г. са обявени обществени поръчки за три нови проекта на обща стойност над 7 млн. лв. През тази есен се очаква да стартира рехабилитацията и реконструкцията на 8.59 км от второкласния път Видин – Брегово. Обявената стойност на обекта е за над 4,5 млн. лв., а срокът за изпълнението му - 60 дни. Над 800 хил. лв. е размерът на обществената поръчка за изработване на инвестиционни проекти и осъществяване на авторски надзор по време на строителството на участъци от двата основни пътя през Кула и Брегово до сръбската граница. Участъците, които ще се проектират, са с дължина 59 км. Възложител и на двата проекта е Агенция „Пътна инфраструктура”. Третият обект е на стойност близо 2 млн. лв., предназначени за основен ремонт на съществуваща сграда за нуждите на Административен съд – Видин. Обществената поръчка е обявена от Министерството на правосъдието. Извършените дейности и постигнатите резултати могат да се проследят в 14-те основни раздела на отчета: инфраструктура; земеделие и гори; заетост и социално подпомагане; държавна подкрепа; териториални звена на централната изпълнителна власт в област Видин; превантивни дейности с цел предотвратяване или намаляване на риска от бедствия; проекти на Областна администрация – Видин; комисии и съвети; разпореждане с държавна собственост; контрол по законосъобразност; регулаторни режими – подкрепа на гражданите и бизнеса; прозрачност и публичност; култура; предстоящи задачи и дейности. „Хора ще има там, където има инвестиции, стабилна местна и регионална власт и ефективно функциониращи институции”, подчертава инж. Кръстьо Спасов в обръщението си към гражданите на област Видин, публикувано в неговия отчет.

Пълният текст на отчетния доклад е публикуван в раздел „Отчети” на официалната електронна страница на Областна администрация Видин: http://www.vidin.government.bg/094/60-16-16/sidebar/otcheti/otchet_200613_200614.html

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.