Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин провери изпълнението на обекти

08.07.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Извършена бе проверка по изпълнението на обекти по Публичната инвестиционна програма на правителството.

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин провери хода на изпълнението на обекти, финансирани от републиканския бюджет по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. При обиколката си инж. Кръстьо Спасов се увери в напредъка на строително – монтажните работи на панаира в гр. Кула и рехабилитацията на пътния участък между селата Калина и Тияновци в община Брегово. За модернизацията на панаира в гр. Кула са осигурени от държавния бюджет над 250 000 лева. Очаква се основният ремонт да завърши през август, когато традиционно се провеждат панаирните дни и граничният град посреща хиляди гости.

Областният управител остана впечатлен от бързото и професионално изпълнение на проекта за рехабилитация на общински път Тияновци - Делейна. За по-малко от месец от стартирането на обекта, върху целия участък от 2 км е положена нова асфалтова настилка, свежа хоризонтална маркировка и са извършени дейностите по отводняването на пътното платно. В подобряване на състоянието на пътя държавата е инвестирала 350 000 лева. „Община Брегово вече завърши своите два обекта, а за общините Видин и Ружинци има риск от прекратяване на финансирането на техните проекти на обща стойност 4,2 млн. лв.”, каза областният управител. На община Видин са одобрени два проекта, единият от които е за основен ремонт на надлез на ж.п. линия по бул. „Панония” в областния град. За възстановяването на този дълго отлаган критичен обект правителството е осигурило цялото финансиране в размер на 2,7 млн. лв. Община Ружинци бави инвестиция от 1 млн. лв. за реконструкция на пътя за с. Гюргич, тъй като все още не е избрала изпълнител на обекта.

осигурено финансиране, буди сериозно безпокойство”, коментира областният управител на Видин, който контролира изпълнението на правителствената програма в региона. „Ако до началото на септември няма сключени договори за изпълнение или са в процедура на обжалване, се предвижда прекратяване на финансирането на проектите”, предупреди инж. Кръстьо Спасов, позовавайки се на постановлението на Министерския съвет за Публичната инвестиционна програма. Областният управител отново напомни, че осигурените за проекти с местно значение целеви средства са заложени в бюджет’2014 и трябва да бъдат използвани до края на годината. „Към днешна дата не е ясно кога посочените три обекта ще стартират и, в зависимост от това, дали оставащото време ще бъде достатъчно за изпълнението им”, каза областният управител. Той подчерта, че навременното провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител, организацията и реализацията на общинските обекти, са изцяло отговорност на кметовете на общини. 14 са общинските проекти на територията на област Видин, за които по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” е осигурен финансов ресурс в размер на 8,048 лв. Още 5 млн. лв. от инвестиционната програма на правителството ще бъдат вложени в пътни проекти на територията на област Видин. На 4 юли Агенция „Пътна инфраструктура“ подписа договор с изпълнителя на рехабилитацията и новото строителство на 5 км от с. Салаш до границата с Република Сърбия. Стойността на договора е 2,9 млн. лв. Новият път ще осигури транспортната връзка с предстоящия нов гранично контролно-пропускателен пункт на българо-сръбската граница в близост до с. Салаш и с. Ново корито, Сърбия.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.