Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозапада

27.06.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район.

Политически новини от Видин

Днес в Конферентния център на Областна администрация Видин се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район (РСР на СР), което бе открито и ръководено от инж. Кръстьо Спасов, областен управител на област Видин и председател на Регионалния съвет. В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Монтана – Николай Пенчев, Враца – Венцислав Василев, Ловеч – Милко Недялков, заместник областният управител на Плевен – Мирослав Михайлов, както и кметове на общини от петте области и представители на национално представените работодателски организации и синдикати. Представен, обсъден и одобрен бе Годишният доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район за 2013 г.

На заседанието беше представена информация относно етапа на изпълнение на одобрените за финансиране проекти с регионално и местно значение от Северозападен район по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „Проектите на всички общини в Северозападния район са преминали успешно първия етап, като са провели процедурите за избор на изпълнител в определения до 10 юни срок, в който да не могат да загубят средствата”, коментира областният управител на Видин като положителен извод от изпълнението на правителствената програма в 5-те области до момента. Инж. Кръстьо Спасов изрази притеснение, че Видин може да изгуби финансирането за надлеза на бул. „Панония” в града, тъй като тече обжалване на процедурата за избор на изпълнител на обекта. Представител на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” към Министерство на регионалното развитие представи четвърти вариант на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и конкретна информация, касаеща територията на района. На заседанието бяха определени представителите на РСР на СР в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. Това са Милко Недялков, областен управител на Ловеч, Илиян Йончев, областен управител на Плевен и Илияна Филипова, изпълнителен директор на Търговско-промишлена палата – Враца.

С единодушно гласувано решение, за заместник-председател на РСР бе избрана Донка Михайлова, кмет на община Троян. Тя ще подпомага работата на областния управител на Ловеч Милко Недялков, който е следващият, определен на ротационен принцип, председател на РСР на СР за периода 1 юли – 31 декември 2014 г.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.