Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Политики за развитие на изостаналите региони

14.05.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

„Политики за развитие на изостаналите региони“ беше темата на публично изслушване в Народното събрание, в което участва председателят на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос.

Политически новини от Видин

„Политики за развитие на изостаналите региони“ беше темата на публично изслушване в Народното събрание с участието на председателя на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос и под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков. Форумът е съвместна инициатива на Народното събрание, Европейския икономически и социален комитет и Икономическия и социален съвет на Република България. Участниците определиха събитието като едно от първите по рода си в европейската практика. Председателят на парламента Михаил Миков отбеляза при откриването, че различията в развитието между отделните страни и региони имат няколко нива. Първото е европейското – различията между отделните страни, а другото равнище е вътре в страните, посочи той. Председателят на парламента допълни, че в Югозападния район на България брутният вътрешен продукт на човек, паритет на покупателната способност, е около 2,6 пъти по-голям от този в Северозападния район. Другото равнище са вътрешнорегионалните диспропорции между областите и общините в отделните региони като тези между София и шестте големи града и останалата територия на страната.

Това са проблеми, които не са само български, а на цяла Европа, посочи председателят на парламента. Преодоляването на различията изискват целенасочени политики за намаляване на неравенствата и постигане на целта сближаване, допълни той. Михаил Миков благодари на депутатите от Румъния и Гърция за участието в дискусията по тема, която е изключително важна за Югоизточна Европа. Нейното обсъждане в европейския контекст заедно с Европейския икономически и социален комитет ще допринесе за обръщане на по-сериозно внимание на тези проблеми, респективно на политики за тяхното решаване, каза председателят на Народното събрание. Трябва да настояваме за една по-категорична, по-силна, по-ясна политика за кохезия в Европейския съюз, заяви още Михаил Миков. "Въпросът с изостаналите региони е част от една голяма политическа и философска тема за неравенството. Преодоляването на различията между районите изисква полагане на комплексни европейски, национални и местни политики", добави той.

Председателят на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос посочи, че задачата на Комитета като европейска институция е да участва активно в обществените дебати и да помага за осъществяването на необходимите реформи. Той отбеляза, че негов приоритет като председател на Комитета са проблемите, свързани с регионалното развитие, развитието на селските райони. Вие ще имате достъп до средства от ЕС, но трябва да имате собствена визия за това какво да правите в региона, за местно развитие, за човешките ресурси, подчерта Анри Малос. Според него необходима е по-добра инфраструктура, развитие на образованието и създаването на технически и производствени умения. Председателят на Европейския икономически и социален комитет за втори път посещава България в рамките на последния месец и това е едно от свидетелствата за неговата трайна ангажираност към решаването на актуални проблеми в страната ни.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.