Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Процедури за общинските проекти в област Видин

07.05.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Стартирани са всички процедури за общинските проекти в област Видин по Публичната инвестиционна програма на правителството.

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов изпрати в Министерството на финансите първия доклад за напредъка по процедурите за обществени поръчки за изпълнение на проектите, одобрени за финансиране от Министерския съвет по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Областният управител има ангажимента да следи за изпълнението на правителствената програма в региона и да докладва за резултатите на Междуведомствения съвет, оглавяван от министъра на финансите Петър Чобанов. Към 30 април 2014 г. всички кметове на деветте общини - бенефициенти са взели решение за стартиране на процедури за избор на изпълнител на съответните дейности по одобрените проекти, съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки.

„Предприети са необходимите действия от страна на кметовете и се работи по график. Всички процедури за избор на изпълнителите на обектите са започнали преди 10 юни, когато изтича срокът за обявяването им. По този начин се гарантира навременното изпълнение на проектите и няма опасност отпуснатите за тях целеви средства да бъдат отнети и преразпраделени към други региони”, смята областният управител на Видин. Стартирани са общо 10 процедури, в които са обхванати всички 14 общински проекта на обща стойност 8 048 000 лева. Девет от обявените процедури са открити, една е чрез набиране на оферти с публична покана. Вече работят комисиите за разглеждане, оценка и класиране на офертите. По една процедура предстои отваряне на офертите на 9 май 2014 г. - тя е по проект на община Видин за основен ремонт (1-ва фаза) на Природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I”.

По публичната инвестиционна програма в област Видин се финансират 16 проекта на обща стойност 13 048 243 лева. Списъкът включва 14 обекта на 9 общини и два - на Агенция „Пътна инфраструктура”. Осигурените от държавния бюджет средства ще бъдат инвестирани в подобряването на пътната и ВиК инфраструктура и обновяването на социални домове, учебни заведения и културни институции.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.