Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Кметът на Видин Герго Гергов прие посланика на Република Румъния у нас

21.03.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Започнаха преговори за отваряне филиал във Видин на Медицинския университет от Крайова.

Политически новини от Видин

Кметът на Видин Герго Гергов прие посланика на Република Румъния у нас Н. Пр. Антон Пъкурецу. Той бе придружен от Виктор Дедию – културно аташе в румънското посолство. В състава на делегацията бяха заместник-ректорът на Университета по медицина и фармация в Крайова Раул Попеску, генералният административен директор на висшето учебно заведение Михай Караджа и почетният консул на Румъния във Видин Коста Гривов. Румънският посланик сподели, че е запознат с отличните взаимоотношения на Видин с градовете Калафат и Крайова и намеренията им да работят по съвместни проекти. Той посочи, че очаква в най-скоро време побратимяването между Видин и Калафат да стане факт. Антон Пъкурецу коментира, че на проведената миналата седмица в Русе среща между правителствата на България и Румъния, Видин е бил даден като пример за добрите междусъседски отношения. Той подчерта, че пограничните градове могат успешно да използват възможностите на Програмата за трансгранично сътрудничество.

Герго Гергов благодари на румънския посланик за неговата оценка и каза, че построяването на Дунав мост 2 е променило визията както на Видин, така и на Калафат. „Ние се разглеждаме вече като един общ регион. Радвам се, че намерихме добър диалог с кметовете на Калафат и Крайова. Надявам се, че в новия програмен период наистина ще заработим активно и ще имаме общи проекти, които да развиват регионите като цяло“ – заяви видинският кмет.

По време на срещата стана ясно, че може да се пристъпи конкретно към подготовка за осъществяване на намерението в нашия град да се отвори филиал на Медицинския университет от Крайова. Тази стъпка се прави на базата на проведени разговори още миналата година и във Видин, и в Крайова. Папките с документите бяха сложени на масата за преговори и общината трябва да предложи най-добрите възможности, за да може да кандидатства и да отговори на европейските критерии за създаване на филиал на висше учебно заведение. Координатор на контактите във връзка със стартиращата инициатива ще бъде Почетното консулство на Румъния във Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.