Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Евродепутата Илияна Йотова посети Видин

06.03.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов подари плакет с герба на Видин на евродепутата Илияна Йотова.

Политически новини от Видин

Кметът на Видин Герго Гергов прие депутата от „Коалиция за България“ в Европейския парламент Илияна Йотова в кабинета си. Той я посрещна заедно с председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов. И двамата й подариха букети с цветя. Градоначалникът връчи на Илияна Йотова герба на Видин, който тя прие с радост. „Надявам се да ми носи късмет, ще го сложа в кабинета си“ – каза тя. „Аз много се радвам, че сте във Видин, защото предстоят най-важните избори в Европа“ – с тези думи започна разговора кметът на общината. Той заяви, че новият европейски парламент трябва да се пребори с най-тежката задача – бедността и затова е важно какви хора ще отидат там. „Най-важното е да бъде победена бедността и да се намери бъдеще за младите хора“ – подчерта Гергов.

Йотова изрази пред видинския кмет задоволството си от проведената по-рано през деня във Видин среща на тема: „Малки и средни предприятия – възможности за европейско финансиране“. Тя отбеляза, че тези предприятия са важни не само за Европа, но и за България и в следващата финансова рамка ще има доста средства в тази посока. Евродепутатът се поинтересува от това как местната власт се справя с общинските проблеми, как вървят нещата с трансграничното сътрудничество и какви са възможностите по Дунавската стратегия. Герго Гергов отговори, че в момента се реализират много европейски проекти и предизвикателството пред общината е те да бъдат приключени в кратък срок – до края на годината. Той посочи като пример строителството на Регионалното депо за битови отпадъци и на Водния цикъл. „Успоредно с това разкрасяваме нашия град с европейски средства. Така че Европа ни даде много възможности – инфраструктурата ще бъде награждане за следващата крачки, които се надявам заедно с правителството да извървим, а то е осигуряване на преки инвестиции във Видин и работни места“ – каза Гергов. Той обясни, че с нетърпение се очаква новия програмен период и вече е налице предпроектна готовност за стартиране на работа заедно с общини от Сърбия и Румъния. Гергов посочи проекта за огледален парк от двете страни на реката – във Видин и Калафат, перспективата за изграждане на интермодален терминал и изрази надеждата си Дунав да стане целогодишен плавателен канал, а Видин да бъде включен като пристанище в основната транспортна схема. „Надявам се и на подкрепа от страна на правителството, защото без категорични и ясни политики ние не бихме могли да се преборим. Трябва да впрегнем целия си потенциал, за да изравним стандарта на живот в Северозападна България с останалите райони на страната“ – заяви видинският кмет.

Илияна Йотова посочи като добра инвестиция това, което се планира да бъде направено за жп линията Видин–Медковец, която е в приоритетите, независимо от тежката ситуация в БДЖ в момента. Тя сподели, че предишното правителство е направило голям пропуск, като не е използвало възможността да получи отпуснатите допълнителни средства по линия на европейските програми за по-бедните райони, какъвто за съжаление е и Северозападният в България. Това не се е случило, въпреки настояванията и не е ясно по какви причини, обясни евродепутатът. „И сега, доколкото разбрах от министър-председателя, той се опитва чрез националния бюджет да компенсира това, да направи определени стъпки и ще трябва да лобираме и в тази насока“ – заяви Йотова. По-късно Герго Гергов присъства и на срещата на Илияна Йотова с видинското гражданство, която се състоя в залата на Драматичния театър.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.