Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Обсъдиха проектобюджета за 2014 година

23.01.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

В залата на Общинския съвет се проведе публичното обсъждане на проектобюджет 2014.

„От днешната среща очакваме с проектобюджета да получим и вашите коментари и предложения, което ще е от голямо значение за Видин и организаране на действията ни по-нататък“ – с тези думи кметът на общината Герго Гергов се обърна към хората в залата на Общинския съвет, дошли за публичното обсъждане на проектобюджет 2014. На него стана ясно, че той се планира в размер на 33 271 884 лв. Предвижда се сумата от централния бюджет да бъде със 786 303 лв. повече, отколкото през изминалата 2013 г. В приходната част влизат парите за делегирани държавни дейности в размер на 17 525 500 лв. и местни приходи – 15 746 384 лв.

Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Добромир Дилов представи рамката на капиталовите разходи в общината. Те са в размер на 5 900 000 лв., от които собствени средства за съфинансиране на инфраструктурни обекти - 3 750 000 лв., собствени средства за общински обекти - 1 444 100 лв. Целевата субсидия е в размер на 705 900 лв. Отделени са средства за основен ремонт на няколко общински улици, хидроизолация на СОУ „Любен Каравелов”, изграждане на общинска автогара в сградата на старата ж.п. гара, приют за кучета, изработване и монтиране на нова табела на входа на града, ремонт на част от покрива на Художествена галерия „Никола Петров”. Борислава Борисова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика” определи предвидения за нейния ресор бюджет като „финансов реализъм и стремеж за осигуряване на максимално добри условия за развитие”. Тя посочи, че през 2014 г. ще бъдат реализирани множество културни и спортни инициативи. Във функцията “Почивно дело, култура и религиозни дейности” са включени няколко обекта, за които ще бъде получена държавна субсидия - Регионален исторически музей - Видин, Регионална библиотека “Михалаки Георгиев”, Художествена галерия “Никола Петров” и читалища на територията на общината. Ансамбълът за народни песни и танци “Дунав”, Градският духов оркестър и Общинският драматичен театър ще получат средства от общинския бюджет, както всяка година.

За реализиране на културния календар е предвидена сумата от 202 500 лв. Развитие на спортните и младежки дейности, както и превръщането на Видин в желана туристическа дестинация, провеждане на кампания, свързана със създаване и популяризиране на квартални съвети са сред приоритетите, които Борисова обяви на общественото обсъждане.

„Най-голямото удовлетворение е, че общината съумява да запази всичките си дейности. Аз съм много щастлив, че тази година сме заложили и ще направим всичко възможно това, което изчетохме да стане факт. Много разчитам и на държавата, за да „доукрасим“ нашия бюджет“ – каза в заключение видинският кмет. Той припомни, че общината е депозирала в Областната управа няколко важни проектни предложения за одобрение по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Герго Гергов посочи като ключови проектите за основен ремонт на надлеза на бул. „Панония“, за реконструкция и рехабилитация на Крайдунавския парк и основни ремонти на спортните обекти „Гребна база” и „Колодрум”, както и на Диагностично-консултативния център във Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.