Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител се срещна с посланика на Република Корея

16.01.2014 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Южнокорейски инвеститори проявяват интерес към биологичното земеделие в област Видин, стана ясно на срещата.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов прие вчера следобед посланика на Република Корея у нас - Негово превъзходителство Шин Менгхо. В първата си среща те обмениха информация от взаимен интерес и обсъдиха възможностите за сътрудничество и инвестиции. „Корейски бизнесмени планират да инвестират в биологичното земеделие и животновъдство в област Видин. Има конкретен инвестиционен интерес към развиване на органичното птицевъдство”, каза посланик Шин Менгхо. Дипломатът изрази увереност в добрите перспективи на подобен проект, тъй като по думите му в сферата на селското стопанство България се ползва с голям авторитет в Република Корея.

Областният управител на Видин изрази задоволство от заявения инвеститорски интерес, като акцентира върху добрите условия и традиции в местното земеделие. „Проблем е липсата на предприятия за преработка на селскостопанската продукция. Затова работим за създаването на стокова борса за зеленчуци и плодове. Имаме идея и за изграждане на рибно пристанище с преработвателно предприятие”, каза инж. Кръстьо Спасов. Областният управител на Видин и посланикът на Република Корея обсъдиха перспективите в строителството, инфраструктура и комуникациите, като Н.Пр. Шин Менгхо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании и в тези области на развитие. Инж. Кръстьо Спасов изтъкна като основен приоритет възстановяването на транспортните връзки с област Видин по суша, въздух и вода. Той се спря на по-важните идейни проекти, сред които са изграждането на магистрален път Видин - Враца до магистрала „Хемус”; строителството на тунел под прохода „Петрохан”; модернизацията на жп линията Видин – София; възстановяването на летище Видин като летателна площадка; изграждането на панорамен крайдунавски път от Видин до Силистра и пълноценното използване на река Дунав за товарни и пътнически превози. „Повечето от тези проекти са свързани с инфраструктурата на Дунав мост 2, трафикът по който надвишава прогнозните данни”, коментира инж. Спасов.

„Бизнесът иска добра инфраструктура, алтернативни източници на енергия, квалифицирана работна ръка и сигурност”, обобщи областният управител. Той подчерта, че се работи активно и за откриването на филиал към Висше учебно заведение във Видин. Инж. Кръстьо Спасов не пропусна да отбележи потенциала за развитието на туризма в областта при съществуващите забележителни природни дадености, история и култура. „Видинският регион е разположен в близост до другите европейски държави и има обещаващо икономическо развитие и добро бъдеще”, изрази увереност посланикът на Република Корея. Областният управител отбеляза, че българското правителство обръща специално внимание на Северозападния регион и че до края на януари т.г. ще стане готова Стратегията за целева финансова подкрепа по Споразумение за партньорство с Европейската комисия в новия програмен период 2014-2020г. Той подчерта значението на заложения в нея интегриран подход, чрез който проблемите на регионите няма да се решават „на парче”, а на база на обща визия за тяхното балансирано и устойчиво развитие.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.