Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Кметът на Видин откри защитено жилище по проект

18.12.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Защитеното жилище „Вяра, Надежда и Любов“ е третият обект, който бе изграден в рамките на проекта „Домашен уют и грижа за деца в риск“.

То се намира в ж.к. „Гео Милев“ във Видин и през следващата година в него ще се настанят 8 лица с увреждания от домовете в с. Гомотарци и гр. Кула.
„За мен е изключително удоволствие днес да отворим врати на последната от трите къщи, които трябваше да направи Община Видин съгласно проекта, за да могат нашите деца да живеят в едни по-нормални условия и да се интегрират“ – каза кметът на общината Герго Гергов при откриването на защитеното жилище. И благодари на всички, вложили своите усилия за успешното изпълнение на проекта, който се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. Той подари за бъдещите обитатели на новия дом картина от видински художник.

Досега в страната са изградени 14 резидентни услуги и заедно с двата центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище в нашия град те стават 17, обясни Венци Пасков – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Видин. Той каза, че двете институции – в с. Гомотарци и гр. Кула съвсем скоро ще бъдат закрити и вече са получени списъците с лицата – общо 36 деца и младежи, които ще бъдат настанени в трите резидентни услуги във Видин. Предстои да се направи подбор и обучение на персонала, който ще се грижи за тях. След откриването на защитеното жилище, в Община Видин се проведе заключителната пресконференция по проекта. На нея секретарят на общината Орлин Василев обобщи неговите цели и резултатите, като определи работата по изпълнението му като изключително успешна.

По проекта „Домашен уют и грижа за деца в риск“ бяха изградени два центъра за настаняване от семеен тип – „Зора“ и „Дъга“ и едно защитено жилище – „Вяра, Надежда и Любов“, на стойност 1 752 412,74 лв., без съфинансиране от Община Видин. Продължителността на проекта бе 24 месеца, считано от 28.12.2011 г.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.