Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Михаил Миков за отношенията ни с Китай

11.12.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Михаил Миков пред агенция Синхуа: Трябва да прагматизираме отношенията с Китай.

Председателят на българския парламент Михаил Миков заяви в интервю за китайската информационна агенция Синхуа, че България и Китай трябва да полагат повече усилия за прагматизиране на отношенията си, възползвайки се от добрите двустранни връзки. В момента българо-китайските политически и икономически отношения са в изключителен подем, каза Михаил Миков пред кореспондентите на агенцията в София Чън Хан и Мариян Драганов, съобщиха от Пресцентъра на НС.

Двете страни имат всички предпоставки за много добро икономическо сътрудничество на базата на силно политическо партньорство, но трябва да прагматизират тези отношения, каза Михаил Миков, който от 12 до 17 декември ще посети Китай и ще проведе срещи на високо политическо и бизнес ниво и ще участва в два бизнес форума.
„По време на посещението ми в Пекин, ще бъде подписано споразумение за фитосанитарните изисквания за износ на българска царевица. Износът на селскостопански храни за Китай е един от нашите приоритети," отбеляза Михаил Миков. България е готова да подпише с Китай споразумение за морско търговско корабоплаване, и „аз вярвам, че съвсем скоро ще бъдат подписани и споразумения за износ на млечни, месни продукти," каза още той.

Михаил Миков допълни, че една от темите на посещението му в Китай ще бъде и откриването на културни центрове на двете страни съответно в София и в Пекин, за да може културите на двете страни да подпомагат изграждането на по-близко приятелство между двата народа. Той очаква да обмени със своите китайски партньори идеи за възможностите за подобряване на двустранните политически отношения, за създаване на условия за по-добро икономическо сътрудничество и за сътрудничество между общините. „Очаквам също така да видя прагматични усилия между бизнесмените от двете страни за постигане на нови икономически резултати," каза той. Срещата в Букурещ беше изключително успешна, тъй като бяха приети насоките за развитие на отношенията между Китай и 16-те държави от Централна и Източна Европа, заяви Миков, говорейки за срещата на високо равнище между Китай и тези държави, провела се в румънската столица в края на ноември.

Миков се надява Китай да обърне внимание на развитието на инфраструктурата, свързваща пристанището Солун със страните от Централна и Югоизточна Европа. България също работи в тази посока, каза той. В процес на изграждане от българска страна е магистрала „Струма", която свързва София с магистрала No 25 в Гърция, която стига до Солун. По този проект е възможно сътрудничество с Китай и Китай ще получи благоприятни условия за ускоряване на неговото изграждане, добави председателят на парламента.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.