Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Одобрени са 9 проекта по национална програма за заетост

06.12.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Комисията по заетостта във Видин одобри 9 проекта по национална програма за заетост.

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие във Видин одобри 9 проекта за разкриването на 101 работни места през 2014 г. по национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Проектите, чиято обща стойност е над 185 000 лева, ще бъдат внесени за одобрение в Агенцията по заетостта. Решението за това беше гласувано днес, на заседание, ръководено от заместник областния управител Николина Ванчева. В срещата участва и директорът на Регионална служба по заетостта – Монтана д-р Крум Крумов. Проектите бяха представени от директора на бюрото по труда във Видин – Милчо Цоков и на Белоградчик – Ангел Георгиев. Като работодатели кандидатстват Областна администрация – Видин и общините Белоградчик, Димово, Ружинци, Видин, Брегово, Кула, Макреш и Ново село. В проектите им е предвидено наетите безработни лица да бъдат ангажирани в дейности по поддържане и ремонтиране на държавни и общински обекти, почистване на речни корита и извършване на комунално - битови услуги.

„Проектите отговарят на приоритетите, заложени в Областната стратегия за развитие. Обектите и дейностите не дублират подобни на тях в други програми, съгласно изискванията”, коментира заместник областният управител Николина Ванчева. Според директора на Регионалната служба по заетостта в Монтана средствата за проектите по националната програма са разпределени справедливо, като е съобразено нивото на безработица във всяка от трите области в Северозападния регион.

На предишно свое заседание Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие одобри 12 регионални програми за общо 588 работни места в област Видин. За тяхното разкриване през 2014 г. с проекти за близо 2,5 млн. лв. кандидатстват 11-те общини на територията на региона и Областна администрация – Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.