Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

В 10 общини са отменени незаконосъобразни регулаторни режими

27.11.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Това се посочва в доклад на експерти от Областна администрация – Видин.

В 10 общини на територията на област Видин са отменени незаконосъобразно действащи регулаторни режими. С изключение на община Видин, във всички други общини на заседания на общинските съвети са разгледани и коригирани наредбите за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Това се посочва в доклад на експерти от Областна администрация – Видин за резултатите от проверката на областния управител инж. Кръстьо Спасов по законосъобразността на действащите в общините административни регулаторни режими. В доклада се посочва още, че повечето общини са отменили или коригирали текстовете за предоставяне на услуги, които не са регламентирани в нормативни документи или вече са били отменени с предишни решения на общинските съвети.

В общините Макреш и Ружинци са намалени цените на някои видове услуги. В Брегово, Ружинци и Кула са съкратени сроковете за извършването им. Общинският съвет в Грамада е задължил кмета на общината да извърши анализ на цените и сроковете за извършване на технически услуги и да внесе проект на решение за тяхната актуализация. В доклада се отправя препоръка към община Макреш да преразгледа цените на услугите за възлагане на обществен превоз и за издаване на разрешение за транспортна дейност. От кмета и председателя на Общински съвет – Видин също ще бъде потърсен отговор на въпроса „защо не са предприети действия по актуализирането на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги”.

Още в началото на своя мандат областният управител на Видин настоя пред 11-те общински съвети и кметове в региона да ревизират незаконосъобразно въведените регулаторни режими. В писма той апелира към местните органи на самоуправление да актуализират наредбите си и да прецизират цените и сроковете за извършването на услуги с цел да се намалят административните тежести за гражданите и бизнеса.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.