Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Презентация за развитието на Видин по време на форум

20.11.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Герго Гергов презентира приоритетите за развитието на Видин по време на форум с участието на президента.

Кметът на общината Герго Гергов представи визията за Видин и региона по време на дискусия на тема „Общите приоритети на България и Румъния 2014-2020 – нови възможности и хоризонти“. Форумът се проведе в град Силистра, в рамките на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава. В презентацията си видинският кмет определи като приоритети развитието на транспортната, техническа и социална инфраструктура, международното и трансгранично сътрудничество; стимулиране развитието на местната икономика; подобряване качеството на живот; опазване и подобряване състоянието на околната среда в съответствие с европейските стандарти. Сред идеите на общината за реализиране на приоритетите той посочи изграждането на Дунав парк „Видин-Калафат“ и на целогодишен експозиционен център, благоустрояване на инфраструктурата в близост до моста „Нова Европа“ и разширяване на Северната промишлена зона, изграждане на редица предприятия, в това число за производство на автомобилни и технически гуми, за демонтаж на стари автомобили и сортиране на ценните компоненти за рециклиране, за управление на водопотреблението в аграрния сектор, на изследователско предприятие в областта на инженерната химия и системите за интензивно земеделие, както и на станция за компресиране на газ-метан за индустриални нужди и др. Гергов се спря и на важните европейски проекти, по които общината работи в момента. Презентацията на видинския кмет беше посрещната с голям интерес от участниците в дискусията.

По време на събитието президентът Росен Плевнелиев обяви, че се подготвя изграждането на интермодален терминал във Видин и индустриална зона в непосредствена близост до втория мост на река Дунав, за който вече има заявен инвеститорски интерес. Той подчерта, че интермодалните терминали са сред основните приоритети за ЕС през следващия програмен период. Президентът посочи моста „Нова Европа“ между Видин и Калафат като пример за това, че когато страните имат общи и смислени приоритети, промяната е възможна и регионите получават нова перспектива.

Държавният глава се обяви за обща енергийна стратегия на страните от Дунавския регион, която да повиши енергийната сигурност на страните по река Дунав чрез свързване на системите за пренос на енергоресурси. Той каза, че България и Румъния трябва да се възползват от сътрудничеството си по Дунавската стратегия в нейните четири основни направления - свързаност, опазване на околната среда, социално-икономическо сближаване и туризъм.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.