Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Обсъдиха партньорството между Видин и Долж

07.11.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областните управители на Видин и Долж обсъдиха партньорството между двата гранични дунавски региона.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и префекта на румънската област Долж Мариус Дека ще работят за по-активно сътрудничество между администрациите и бизнеса от двете страни на река Дунав. Двамата областни управители поеха този ангажимент на първата си среща, която се проведе днес в Областна администрация – Видин. В срещата участваха и директорите на полицейските, граничните и пожарните служби в Крайова, Калафат и Видин, както и ръководителите от българска и румънска страна на дружеството за управление на Дунав мост 2.

Акцент в разговора бе подготовката и взаимодействието между компетентните служби за зимното поддържане и експлоатацията на моста. Отчетено бе, че трафикът през Дунав мост 2 се увеличава непрекъснато и това изисква засилен контрол върху състоянието на инфраструктурата и качеството на обслужването и от двете страни. Областният управител на Видин информира префекта на Долж за правителствената политика за ускорено развитие на Северозападния регион чрез пилотната програма за интегрирани териториални инвестиции през новия програмен период. От своя страна Мариус Дека се ангажира с инициативи за засилване на партньорството между търговските палати, институциите и неправителствените организации от двата съседни региона.

Двамата областни управители се договориха да провеждат по-често работни срещи по актуални проблеми и теми от взаимен интерес. Следващият им разговор ще се проведе в област Долж, която инж. Кръстьо Спасов ще посети по покана на румънския си колега.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.