Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Одобриха регионални програми за заетост и обучение

29.10.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Комисията по заетостта във Видин одобри регионални програми за заетост и обучение на безработни лица.

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие във Видин одобри 12 регионални програми за общо 588 работни места. За тяхното разкриване през 2014 г. кандидатстват с проекти за близо 2,5 млн. лв. 11-те общини на територията на региона и Областна администрация – Видин. Те бяха гласувани единодушно на днешното заседание на Комисията по заетостта, ръководено от областния управител инж. Кръстьо Спасов, съобщиха от администрацията. Регионалните програми ще бъдат предложени на Министерството на труда и социалната политика за одобрение и включването им в Националния план за действие по заетостта – 2014 г.

Предложенията на администрациите са насочени към включване в заетост и обучение на безработни младежи до 29 години и безработни лица над 50 години, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, както и безработни с ниско образование, включително и роми. Работните места осигуряват временна заетост от 6 до 12 месеца. Предвижда се да бъдат наети работници по почистване и озеленяване, охрана и поддръжане на общински сгради, храмове, археологически обекти, градинки, гробищни паркове, опазване на обществения ред и предотвратяване на горски пожари, пътнически и куриерски услуги в малките населени места, техническо сътрудничество на кметските наместници и други административни услуги.

„Заявените работни места отговарят на специфичните потребности на пазара на труда във всяка община, което гарантира целесъобразното използване на средствата от държавния бюджет за реална и ефективна заетост”, коментира областният управител на Видин. Той даде за пример община Димово, която е готова да наеме 10 безработни лица, които да помагат при бъдещи археологически разкопки в „Рациария”. Областна администрация – Видин кандидатства за 27 работни места, от които 5 са за охрана на историческия обект.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.