Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Заседание на Областният съвет по енергийна ефективност

24.10.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният съвет по енергийна ефективност обсъди програми за устойчивото развитие на сектора във Видинския регион.

Програми за устойчивото енергийно развитие на област Видин обсъди днес на заседание Областният съвет по енергийна ефективност. Срещата бе ръководена от заместник областния управител Николай Тодоров. По време на дискусията бяха обсъдени задълженията по Закона за енергийната ефективност на областната администрация, общините и собствениците на промишлени системи и на водогрейни котли и климатични системи. Друг акцент в разговора бяха общинските програми по Закона за енергийните възобновяеми източници.

„Възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) основно са концентрирани в Югоизточна България. Само една четвърт от тях се намират в Северна България. Общо 53 е броят им на територията на област Видин, която има голям потенциал за използване на слънчеви и водни енергийни източници”, коментира инж. Петър Добрев, главен експерт в Териториално звено - Плевен към Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Специалистът препоръча общините да разработват по-активно своите планове за ВЕИ, за да насърчат инвестициите в енергийния сектор. Той подчерта, че специално за общините са предвидени много облекчения при кандидатстване по европейски програми, финансиращи мерки за енергийна ефективност и алтернативни източници на природно чиста и възобновяема енергия.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.