Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Видин ще се побратими с родния град на Сервантес

06.10.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Възможностите за побратимяване са обсъдени по време на визитата на кмета на общината Герго Гергов в Испания, която се състоя в края на септември.

Посещението в град Алкала де Енарес, известен като родно място на световноизвестния писател Мигел де Сервантес, е организирано със съдействието на посланика на България в испанската държава Костадин Коджабашев. Алкала де Енарес е разположен в непосредствена близост до столицата Мадрид и наброява над 200 000 жители. В него живеят около 5000 българи, като голяма част са от Видинския край. Градът е известен и със своя едноименен университет – един от най-старите в Европа. Учебното заведение предлага над 40 бакалавърски, 20 магистърски и 70 докторантски програми по хуманитарни специалности, медицина, право, педагогика, икономика, бизнес, туризъм, инженерство, архитектура, компютърни науки и много други.

На срещата между кмета на испанския град – Хавиер Бело Нието и Герго Гергов е коментирано намерението да се постави началото на по-динамични контакти между Алкала и Видин. Те ще бъдат приоритетно в областта на икономиката, туризма, културата и образованието. По време на разговорите е бил споделен опит във връзка с реализирането на проекти по европейски програми и перспективата за съвместна работа в това отношение. Обсъдена е идеята за обмен на преподаватели по български и испански език, както и за побратимяване между училища от двата града.

Освен в Алкала, Гергов провежда редица срещи в Мадрид с представители на фондация към един от най-големите футболни клубове. На тях е обсъдена перспективата във Видин да се създаде Детска футболна школа със социална насоченост. Заедно със своите любезни домакини, видинският кмет гледа футболен мач на стадион Сантяго Бернабеу.

През пролетта на следващата година ще има конкретна визия за осъществяването на проекта за школата. Намерение да инвестира в това начинание е заявено от испанския консорциум FCC, който е изпълнител на строежа на Дунав мост при Видин-Калафат.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.