Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител се срещна с посланика на Кралство Белгия

31.08.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов посрещна вчера в община Чупрене посланика на Кралство Белгия у нас - Н.Пр. Аник ван Калстър.

Н.Пр. Аник ван Калстър за първи път посещава региона заедно със семейството си. Домакин на срещата бе кметът на общината Ваньо Костин. На срещата присъстваха председателят на Общински съвет – Чупрене Богомил Станков и кметовете на селата от общината, с които по-рано през деня областният управител обсъди проблемите по места и възможностите за тяхното решаване, съобщиха от администрацията.

Като първи впечатления от посещението си, Н.Пр. Аник ван Калстър изрази възхищението си от красивата природа в общината, разположена в полите на Стара планина. Тя бе информирана за основните приоритети за развитие, по които работят регионалната и местните власти. В разговора областният управител акцентира върху действията за подобряването на пътната инфраструктура, водеща от и за Дунав мост при Видин – Калафат, както и на цялостната пътна мрежа в общините и по-малките населени места. „Трябва да имате добри пътища, за да развивате културен и селски туризъм при тези прекрасни природни дадености”, бе мнението и на белгийския посланик.

Кметът на община Чупрене информира дипломатката за проектите по благоустрояването на селата и социалната защита на населението. В момента местната управа изпълнява 14 проекта на обща стойност близо 12 млн. лв., осигурени по оперативните програми на Европейския съюз. В с. Чупрене в момента се подновяват 11 км водопроводна мрежа, а на много места в общината се ремонтират тротоарните настилки, прокарват се пътища в непроходими терени, ремонтират се читалища, училища, детски градини, спортни площадки и младежки клубове.

Областният управител отбеляза, че първото посещение на г-жа Аник ван Калстър съвпада с навършването на една година, откакто тя представлява Кралство Белгия в България. Той пожела успех на мисията й у нас и я покани отново да посети област Видин за продължаване на ползотворното сътрудничество.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.