Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Общините да ревизират административните си режими

19.07.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

По инициатива на областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов ще бъде извършена ревизия на административните режими в общините.

С писмо той поиска от кметовете на 11-те общини в региона актуална информация за действащите по места наредби за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. „Целта е да се установи кои такси и услуги са необходими и кои трябва да бъдат премахнати като административна тежест. Ще се засили контролът върху онези решения на Общинските съвети за въвеждане на такси, които създават проблем за гражданите и възпрепятстват бизнеса”, заяви пред журналисти областният управител.
На пресконференция днес областният управител на Видин представи своя екип и приоритетите, по които ще работи за по-ефективното управление на администрацията и цялостното развитие на региона. Той информира за предприетите до момента действия и инициативи, месец след като пое за втори път управлението на държавната администрация в област Видин.

Инж. Кръстьо Спасов покани журналистите да се включат в Обществените съвети към Областна администрация – Видин, които се сформират в момента. Идеята на областния управител е да се създадат обществени съвети към всеки областен съвет или комисия, които да работят по секторните политики и програми на професионално експертно ниво. За целта областният управител е отправил покана към неправителствени организации, професионални обединения, сдружения, инициативни комитети, синдикати, да определят своите експерти, които по компетентност да се включат в състава на съответните обществени съвети. В момента екип на Областна администрация – Видин изготвя статута за работата на обществените съвети. Областният управител изрази задоволството си от решението на правителството от 1 септември 2013 г. Митница Видин отново да функционира на територията на града. Той изрази увереност, че скоро ще бъдат възстановени и други териториални структури, чиято дейност е от голяма обществена значимост.

На пресконференцията инж. Кръстьо Спасов информира за основните си приоритети, сред които са бързото подобряване на пътната инфраструктура, откриването на филиал на висше учебно заведение във Видин, привличането на инвеститори и повишаването на капацитета на администрацията за качествено и ефективно обслужване на гражданите и бизнеса.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.