Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Новият кмет и общински съветници положиха клетва

09.11.2015 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител към Общинския съвет и кметовете във Видин: Помнете, че сте избрани с гласовете на гражданите и управлявайте достойно.

Политически новини от Видин

Поздравявам ви за изборната победа. Никога не забравяйте, че зад вас стоят гласовете на гражданите на Видин. Властта не е привилегия, а чест. Бъдете достойни хора”. С тези думи днес в 10.00 часа областният управител на Видин Момчил Станков откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет в дунавския град. В заседателната зала на Общинския съвет положиха клетва и подписаха клетвени декларации за встъпване в длъжност 37 общински съветници, новият кмет на община Видин Огнян Ценков и 22-ма кметове на кметства: Севделин Младенов - на с. Слана бара, Нора Маринова – на с. Търняне, Иван Иванов – с. Синаговци, Венелин Венелинов – на с. Кошава, Владимир Аристотелов - на с. Капитановци, Илиян Христов - на с. Каленик, Павел Петров - на с. Иново, Димчо Скорчев - на гр. Дунавци, Илия Томов - на с. Градец, Милко Матеев - на с. Генерал Мариново, Верка Монова - на с. Бела Рада, Северин Петров - на с. Антимово, Стефчо Захариев - на с. Буковец, Ирена Иванова - на с. Гомотарци, Иванка Цветанова - на с. Дружба, Георги Георгиев – на с. Жеглица, Виктор Костадинов - на с. Кутово, Красимир Георгиев - на с. Майор Узуново, Цеца Велкова - на с. Новоселци, Валентин Маринов - на с. Покрайиа, Илиян Ангелов - на с. Рупци, Венелин Павлов - на с. Сланотрън. На тържествената церемония присъстваха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, народните представители Владимир Тошев и Станислав Анастасов, кметът на Видин в мандат 2011-2015 г. – Герго Гергов, общественици, журналисти и граждани.

„За мен е чест да предам една тежка отговорност в тези крепки ръце”, каза досегашният кмет Герго Гергов, връчвайки на новоизбрания кмет Огнян Ценков символите на местната власт – кметската огърлица, ключа и печата на Видин. Г-н Гергов пожела на новите представители на местното самоуправление да продължат политиката на приемственост и толерантност и с решенията си да допринасят гражданите на Видин да живеят по-добре. „Горд съм да встъпя в длъжност като кмет на община Видин. Нашият Видин е един от най-старите и красиви дунавски градове. Съзнавам честта и отговорността да заема този пост. Нашите съграждани ни гласуваха доверието си, сега ние трябва да работим и да служим на хората”, заяви Огнян Ценков. В залата на Общински съвет – Видин новият кмет призова да се загърбят тясно партийните интереси и да се работи в екип. „Формулата за стабилно и успешно управление през следващите 4 години е да бъдем заедно – екип от хора, които дават волята си, духа и сърцето си за Видин”, подчерта Огнян Ценков. Той пожела на новоизбраните общински съветници и кметове успешен мандат. „Нека го проведем с ясна отговорност и цели за развитието на Видин като модерна и просперираща европейска община”, апелира кметът на общината.

„В мое лице, в лицето на ПП ГЕРБ и на правителството, ще имате пълна подкрепа във всичките си действия за ускорено развитие на община Видин”, заяви народният представител Владимир Тошев. Той отбеляза, че общината е изправена пред сериозни предизвикателства, които могат да бъдат решени с усилията на всички. По думите му, широкоспектърният състав на Общинския съвет, включващ представители на всичките слоеве, групи и населени места, е предпоставка за управленски решения и действия, които да допринесат за ускореното развитие на Видин. Г-н Тошев се ангажира със своята и на правителството подкрепа за решаването на основни проблеми, свързани с инфраструктурата, финансовото състояние на общината и демографската криза. „Трябва да дадем шанс на инвеститорите да стъпят тук и да започнем да развиваме устойчиви и високотехнологични работни места, за да можем да се грижим за образованието, културата, спорта и всички дейности, които са в приоритетите на общината”, подчерта народният представител. От името на Видинския митрополит Дометиан, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп благослови новия Общински съвет и видинските кметове. „С подобаващата мъдрост, отговорност и любов към Видин, към неговите граждани, да градите в полза на мирното население на този дивен старопрестолен град”, пожела епископ Поликарп. След тържествената церемония, деловата работа по т.2 от дневния ред за избор на председател на Общинския съвет, продължи под ръководството на най-възрастния общински съветник Цецко Иванов. Вотът определи за председател на Общински съвет-Видин през следващите 4 години да бъде Генади Велков, общински съветник от местна коалиция „Надежда”, лидер на СДС и съпредседател на Реформаторския блок във Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.