Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Ивайло Калфин проведе среща с ОКС-Видин

02.11.2015 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Министърът на труда и социалната политика представи законопроект за социалната икономика.

Политически новини от Видин

На среща с Областния кооперативен съюз във Видин министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин е представил законопроект за социалната икономика. Това каза на пресконференция след срещата вицепремиерът, предаде “Фокус”. Той посочи, че в структурата на социалната икономика принципно влизат предприятия и дейности, в които печалбата не се разпределя, а се инвестира при хора, които са застрашени – самотни възрастни хора, хора с увреждания и други. Министърът обясни, че развитието на социалното предприемачество е налице в социалната сфера, има го и в практиката на ЦКС. „Само ще припомня доставянето на храна до отдалечени населени места, там където живеят малко хора, там където е икономически неизгодно някой да отвори магазин, ЦКС създава тези възможности.

Това е субсидирана от държавата дейност, но бе поставен въпросът, че тази година субсидията не е получена. Това, което чувам е, че ако тя не се възстанови много селища ще останат без стоки от първа необходимост. Тази социална дейност трябва да остане и следващата година в бюджета , защото дава близо до хората услуги и стоки, които са им необходими”, каза Ивайло Калфин. Той посочи, че на срещата са поставени различни въпроси и идеи за създаване на домове за възрастни хора, където с кооперативното движение могат да се съчетаят усилията, както и възможности за по-добро обслужване на хората.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.