Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Кметът на Видин Герго Гергов се възстановява

11.09.2015 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Приключи данъчната ревизия на Гергов и съпругата му, без да установи каквито и да е несъответствия между получени и декларирани доходи.

Политически новини от Видин

Кметът на Видин Герго Гергов бе изписан след едноседмичен престой в столично здравно заведение и в момента провежда програма за рехабилитация и пълно възстановяване, съобщават от семейството във връзка с постъпилите запитвания от страна на медиите. Гергов е откаран по спешност в столична болница миналата неделя (30 август), след получена сърдечна криза. Проведените изследвания са установили диагноза непостоянна стенокардия (известна като прединфарктно състояние) и дислипидемия (стесняване на кръвоносни съдове). В момента видинският кмет провежда програма за възстановяване в специализиран медицински център, където е под лекарско наблюдение и ще се върне на работа веднага след приключване на лечението. Сърдечната криза Гергов получава късно през нощта на 29 август, т.г., часове след като в двора на дома му във Видин бе хвърлена и избухна бутилка със запалителна течност. В момента състоянието му е стабилизирано, но още е под лекарско наблюдение.

Семейството благодари на всички приятели, колеги и граждани на Видин, които са проявили загриженост към здравословното състояние на кмета. По повод появилите се публикации и твърдения за атентат „менте”, от семейството лаконично коментират, че не пожелават на никой да преживява подобно нещо. „Надяваме се ОД на МВР – Видин да разследва случая до неговото пълно изясняване и да спрат всякакви опити за манипулации и фалшиви внушения във връзка със случилото се”, коментира съпругата на Гергов – Мария Гергова.

Междувременно ден преди атентата е приключила и данъчната ревизия на Герго и Мария Гергови, която започна в края на миналата година по искане на прокуратурата и ДАНС. Двата ревизионни акта на Териториалната данъчна агенция по приходите във Велико Търново доказват пълната изрядност на семейството по отношение на приходите и декларираните данъци, като не са установени никакви несъответствия по тях. В актовете изрично е упоменато, че за периода от 2009 г. до края на 2013 г. лицата Герго Гергов и Мария Гергова са декларирали всички постъпления и не дължат никакви данъци към държавата по всички възможни пера.

Прокурорската проверка срещу видинския кмет започна преди година по подадени сигнали във връзка със ЗОП процедури за хранителни доставки, разрешително за притежание на оръжие и монети. И по трите обвинения към момента има експертни заключения на вещи лица с предоставени доказателства за отсъствие на каквито и да е нарушения и вина на кмета по трите обвинения. В резултат на събраните доказателства и заключения, в началото на юли 2015 г. кметът на Община Видин Герго Гергов бе възстановен от съда на работа след близо едногодишно отстраняване от длъжност поради недоказани обвинения.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Бензиностанция ТИП

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.